• Idėjų kambarys
  • 2024-05-12
  • 914 peržiūros

Gyvenimas grįžta į balkonus: penkios šiemet karščiausios jų dekoro tendencijos

Prasidėjęs šiltasis sezonas kviečia sugrįžti į balkonus. Tačiau laiką juose dažnas norisi leisti ne tik patogiai, bet ir šią erdvę paversti stilinga bei madinga artėjančios vasaros rezidencija. O tai padaryti bus lengviau, žinant karščiausias 2024-ųjų balkono įrengimo tendencijas. Sužinokite, kokios jos.

Sumanus ir netradicinis sprendimas

Ieškodami idėjų, kurios leistų balkonų interjerą kurti sumaniai ir šiuolaikiškai, dizaineriai nuolatos dairosi naujų bei šviežių sprendimų. Šiemet jie sugalvojo išties unikalų būdą, ypač aktualų mažoms erdvėms.

Tiems, kam balkone trūksta vietos, interjero dizaineriai čia siūlo pakabinti veidrodį. Tai – išties sumanu. Veidrodis balkone atspindi šviesą, sukuria didesnės erdvės įspūdį ir praplečia ribotas perspektyvas. O kartu atrodo išties unikaliai, estetiškai bei netradiciškai. 

Daugiau žalios

Kuo artimesnis ryšys su gamta. Šiam santykiui interjero dizaineriai 2024-aisiais skiria labai daug dėmesio, kviesdami natūralumą puoselėti visose namų erdvėse. Balkonai – ne išimtis.

Norėdami juose emocinio komforto, skirkite kuo daugiau dėmesio žalumai. Gyvos augalų sienos ir žaliuojantys vazonai balkonuose šiemet madingi kaip niekada. Puoselėkite šioje erdvėje itin artimą ryšį su gamta – jausitės ne tik geriau, bet ir būsite madingi.   

Nebijokite ryškumo

Šiemet „Pantone“ spalvų institutas aksominį švelnų persiką paskelbė madingiausia 2024-ųjų spalva. Šis šiltas ir jaukus atspalvis, anot interjero dizainerių, praturtinantis protą, kūną bei širdį tinka dekoruoti ir balkoną.

Papuoškite jį drąsiais atspalviais ir įdomiais raštais. Derinkite ryškias spalvas, geometrinių raštų kilimus, nebijokite gyvybingumo bei charakterio rinkdamiesi tekstilę ar pagalvėles krėslams. 2024-aisiais madinga drąsa veržiasi ir į balkonus. Todėl būkite čia ryškūs ir žaismingi.

Pasitelkite inovacijas

Išmaniosios technologijos sparčiai tobulėja ir tampa neatsiejamomis nuo mūsų kasdienio gyvenimo. Kodėl šiomis inovacijomis neturėtume naudotis balkone? Juk čia ilsėtis norime patogiai, mėgaudamiesi komfortu, kurį mums ir suteikia išmanieji įrenginiai.

Todėl 2024-ieji jau yra tinkamas laikas investuoti į apšvietimo ar garso sprendimus balkone. O juos valdyti galime patogiai balsu arba išmaniaisiais telefonais. Todėl mėgaukitės mėgstama muzika, jaukiu apšvietimu ir leiskite šiltus vakarus turiningai.

Būkite tvarūs  

Šiemet tvarumas ypač madingas ir, panašu, tokiu išliks dar ilgai. Todėl balkone rinkdamiesi tvarius sprendimus ne tik pataikysite į dešimtuką, bet ir turėsite baldus ar aksesuarus, kurių nereikės keisti ilgai.

Tam puikiai tiks natūralaus akmens stalviršiai, perdirbto plastiko lauko krėslai, kitos tvarios medžiagos. Baldų gamintojai šiemet noriai naudoja mikrocementą, tikmedį, keramiką, natūralią tekstilę. Visa tai ir kuria tvarumą balkone, kuriuose įsivyrauja patogus, stilingas bei ilgaamžis interjeras.