• Idėjų kambarys
  • 2024-02-08
  • 448 peržiūros

„Instagramiška“ vonia šiemet užkariauja interjero tendencijas

Kiekviena būsto erdvė yra labai svarbi, tačiau vonia labai dažnai matuojasi namų karūną. Tai – švaros ritualų, grožio, poilsio ir kasdienio intymumo vieta, todėl jai keliami aukščiausi estetikos, praktiškumo ir funkcionalumo standartai. Visus šiuos reikalavimus atspindi 2024-ųjų vonios įrengimo tendencijos, kurias šiemet išvysite instagramiškiausiuose interjeruose. Taigi kokios mados čia atkeliauja?

Sudie, metro plytelės 

Metro stiliaus plytelės dar visai neseniai buvo vadinamos tikru apdailos hitu. Skirtingų spalvų metro stiliaus plytelės tiesiog uždominavo naujai įrengiamus būstus, nugulusios kone į kiekvienų namų virtuvės ir vonios sienas. Tačiau šiandien jų šlovės valanda baigiasi. Tokios plytelės 2024-aisiais jau nebemadingos ir turėtų būti pamirštos visų, kurie nori turėti madingą vonios interjerą. 

Ką tuomet dabar naudoti sienų apdailai? Viską, kas įdomu, netradiciška, originalu. 2024-aisiais vonios kambaryje įsivyrauja stebinančios plytelių formos, spalvos, raštai ir tekstūros. Pavyzdžiui, mozaikos. Kuo jų tonai sodresni ir klojimo tankis didesnis, tuo interjeras atrodys madingiau. 

Naujos praustuvų mados   

Kita tendencija, su kuria reiktų atsisveikinti 2024-aisiais, yra pastatomi praustuvai. Anot garsiausių pasaulio dizainerių, jie vonios kambaryje prarado savo šlovę dėl labai paprastos priežasties. Žmonės įvertino, kad pastatomi praustuvai – labai nepraktiški. Jie tik užima vietą ant vonios spintelės stalviršio ir negali pasiūlyti jokių daiktų laikymo sprendimų erdvėje, kurioje brangus kiekvienas centimetras. 

Tai kas gi keičia pastatomus praustuvus? Įmontuojamieji. Juos galima išvysti kone kiekvienuose prabangiuose namuose ir žmonės nori tokių akcentų savo voniose. Įmontuojamieji praustuvai labai praktiški, minimalistiniai ir tai be galo patinka tiek interjero dizaineriams, tiek ir madingus būstus įsirengiantiems pastarųjų šeimininkams. 

Tegyvuoja marmuras! 

Jei metro stiliaus plytelės ir pastatomi praustuvai plojimais jau išlydimi iš madingų vonios kambarių, tai marmuras čia vis dar sutinkamas ovacijomis. Ši medžiaga, pastaruoju metu įsiveržusi į namų interjerus, niekur nesitraukia, toliau išlieka labai madinga ir vertinama. Marmurą galime vadinti tikra šiuolaikine klasika ir jo naudojimas tikrai vis dar bus gero skonio ženklu. 

Tik, žinoma, mados progresuoja. Todėl ir marmurą 2024-aisiais lydi naujos tendencijos. Garsiausi pasaulio dizaineriai jį siūlo naudoti kuo originaliau, rinktis sodrius tonus, medžiagą derinti su kitomis – medžiu, natūraliu akmeniu, – vertinti meistriškumą ir pamiršti masinę gamybą. Įprastoje apdailos gaminių parduotuvėje įsigytos tradicinės marmurinės plytelės tikrai nebus madingos. Tai – blogoji žinia. Geroji yra ta, kad pasitelkę kūrybiškumą ir investavę šiek tiek daugiau į vonios interjerą, turėsite erdvę, kuri instagramiškai sužibės visuose namuose.