• Patarimai
  • 2020-05-03
  • 366 peržiūros

Namų pasirinkimas karantino metu: naują būstą galima išsirinkti ir nekeliant kojos iš namų

Svajoti apie naują būstą ir jaukius namus netrukdo ir griežtos karantino bei saviizoliacijos sąlygos. Ne tik svajoti – su šiuolaikinėmis technologijomis būsimus namus galite išsirinkti nekeldami kojos iš namų. Kodėl dabar tam – tinkamas metas ir ką įvertinti renkantis būstą nuotoliniu būdu, pataria „YIT Lietuva“ pardavimų vadovės.

Net ir įprastomis sąlygomis, didelė dalis su būsto pasirinkimu susijusių sprendimų buvo atliekami netiesiogiai: tiek norimo buto paieškos, tiek pirminės konsultacijos įprastai vykdavo dar iki susitinkant projekte. Šiandien rinkdamiesi būstą nuotoliniu būdu galite būti tikri, kad nepriimsite skuboto sprendimo. Priešingai, pasirinkimui galėsite skirti daugiau laiko ir atkreipti dėmesį į visas svarbiausias detales.

Pardavimų vadovė Vilniuje Rita Čiuplienė pastebi, kad renkantis namus verta nepamiršt ir tokių aspektų, kaip šeimos pomėgiai, ar turite naminių gyvūnų, kiek daiktų namuose mėgstate turėti: „Daugiau laiko leidžiant viduje, pravartu iš naujo įvertinti savo poreikius ir namams keliamus lūkesčius.

Kokiose erdvėse praleidžiate daugiausia laiko? Galbūt jums reikalingas papildomas darbo kambarys, galbūt paaiškės, kad patogus gyvenimas naujuose namuose neįmanomas be erdvių spintoms ar sandėliuko, o galbūt visada svajojote apie didelę vonią, kurioje tilptų ne tik būtini daiktai, kaip skalbyklė ar džiovyklė, be ir dvi kriauklės ir nuo vonios atskirtas dušas?“

Ji priduria, verta kuo anksčiau išsigryninti, kokio laisvalaikio namuose ir aplink juos norite: galbūt tai galimybė sportuoti ir pasivaikščioti miesto centre, o galbūt priešingai, traukia gamta ir išvystyta dviračių infrastruktūra? Norite iš aukščiau atsiveriančio vaizdo, ar artimesnis sprendimas – pirmame aukšte esanti terasa su nuosava veja?

Matau Vilniu_kiemas.jpg

Pardavimų vadovė Klaipėdoje Aurelija Mockuvienė pastebi, kad šiuo metu naršant internete, kaip niekada svaru įdėmiai apžiūrėti būstų pasiūlymus: „Skirkite laiko ne tik palyginti skirtingus butus, bet ir brėžinių analizei. Pastarasis įgūdis pravers – schemose glaustai pateikiama visa svarbiausia informacija apie būstą, o standartizuota forma leidžia nesunkiai tarpusavyje palyginti kelis skirtingus variantus.

Šiame etape taip pat vertinga apgalvoti, į kurią pasaulio kryptį nukreiptų langų norėtumėte: galbūt daugiausia šviesos norite rytais, o galbūt priešingai, norite buto su dideliais langais, todėl verčiau rinktis šiaurinę pusę? Taip pat įvertinkite vystytoją ir jo patikimumą: teikiamas garantijas, patirtį užbaigiant projektus“.

Turėdami daugiau laiko, galite sutvarkyti ir ne vieną su buto įsigijimu susijusį formalumą. Daugelis bankų siūlo konsultacijas nuotoliniu būdu, o dokumentus pasirašyti galima elektroniniu parašu. Be to, jei turite klausimų dėl būsto, „YIT Lietuva“ konsultantai pasiruošę padėti telefonu, elektroniniu paštu ar vaizdo skambučiu.

Apžiūrėti galima ir alternatyviu būdu

Daugiausia nerimo renkantis būstą nuotoliniu būdu kelia jo apžiūros klausimas. Priimdami atsakingą sprendimą dėl naujų namų įsigijimo, kiekvienas nori įvertinti ne tik brėžinius, bet ir pajusti buto erdvę. „YIT Lietuva“ projektuose apžiūra vykdoma dviem būdais.

saugi-namu-apziura-saugumas-nauji-namai.jpg

„Pageidaujančius apžiūrėti butą gyvai ir šiandien kviečiame atvykti į statybvietę. Kiekvienoje jų klientams suteikiame būtinas apsaugos ir dezinfekcijos priemones, o apžiūrą vykdome laikantis visų karantino reikaavimų. Joje dalyvauja tik įmonės atstovas ir vienas klientas, o vėliau bendradarbiavimas tęsiamas nuotoliniu būdu – skambučiais ar elektroniniu paštu.

nuotoline-busto-apziura-nauji-namai-paieskos.jpg

Siūlome ir populiarėjantį nuotolinės apžiūros sprendimą, kai klientas butą gali apžiūrėti vaizdo skambučiu. Sutartu metu su juo susisiekia „YIT Lietuva“ atstovas ir tiesiogiai iš objekto aprodo dominančius butus. Gyvo nuotolinio turo metu klientas gali užduoti klausimus, o pardavimų vadovas paprašytas parodo dominančias detales ar vaizdą pro langą“, – pasakoja R. Čiuplienė.

Tiesa, pardavimų vadovė Kaune Gintvilė Jankūnienė pastebi, kad, nors noras apžiūrėti jau pastatytus projektus – suprantamas, geriausi variantai paprastai „išgaruoja“ dar brėžinių etape.

Trumpai: ką galima atlikti karantino metu?

Beveik visus būsto įsigijimo žingsnius galite žengti skaitmeninėje erdvėje. Nuo apžiūros iki tarpinių dokumentų pasirašymo – „YIT Lietuva“ užtikrina, kad svajonių apie naujus namus atidėlioti nereikės.

naujo-busto-apziura-nuotoliniu-budu-nauji-namai.jpg

Įvertinti poreikius. Daugiau laiko leisdami namie, geriau suprasite, kokius lūkesčius keliate namų erdvei.

Neskubėdami išsirinkti būstą. Atidžiai įvertinkite visus pasiūlymus, palyginkite butus tarpusavyje ir raskite tinkamiausią sprendimą.

Sudalyvauti nuotolinėje apžiūroje. Lydimas pardavimų vadovo, vaizdo skambučio pagalba aplankykite pageidaujamus objektus, užduokite rūpimus klausimus ir apžiūrėkite būsimą namų erdvę.

Tęsti bendradarbiavimą nuotoliniu būdu. Tolesnę būsto įsigijimo eigą taip pat galite perkelti į skaitmeninę erdvę. Į iškilusius klausimus pardavimų vadovai atsako įprastais ar vaizdo skambučiais bei laiškais.

Tvarkyti finansinius klausimus. Daugelis finansinių institucijų dirba ir nuotoliniu būdu, todėl vaizdo konferencijoje banko darbuotojas jums suteiks svarbiausią informaciją finansiniais klausimais.

Pasirašyti dokumentus. Vis labiau populiarėja elektroninis parašas – juo galite pasirašyti ne vieną būsto įsigijimui reikalingą dokumentą. Tiesa, galutinė notarinė sutartis vis dar pasirašoma įprastai, tačiau procesas trunka kuo trumpiau, naudojamos apsaugos priemonės ir laikomasi kitų karantino reikalavimų.

Gauti atsakymus. Kiekvienas atvejis individualus, todėl iškilus klausimams, kviečiame kreiptis į „YIT Lietuva“ pardavimo vadovus. Jie pasirengę atsakyti į iškilusius klausimus ir padėti išsirinkti būstą dar šiandien.