• Patarimai
  • 2021-03-23
  • 1044 peržiūros

Patogi drabužinė: patarimai, kaip palaikyti tvarką ir maksimaliai išnaudoti erdvę

Net ir nedidelė, bet tinkamai įrengta ir tvarkinga drabužinė gali palengvinti kasdienį gyvenimą. Ir atvirkščiai – besimėtantys drabužiai, aksesuarai ir vietos nerandantys daiktai gali ne tik sugaišinti, bet ir tapti blogos nuotaikos priežastimi. Žemiau pateikiami patarimai leis tinkamai išnaudoti drabužinę ir organizuoti tvarką joje.

Drabužių skirstymas pagal sezonus

Tvarką drabužinėje palaikyti bus kur kas lengviau, jei sezoniniai drabužiais bus atskirti ir turės savo vietas. Toks drabužių atskyrimas neleis jiems painiotis – ieškant šilto megztinio nereikės perkelti ir peržiūrėti krūvos lengvų marškinėlių. Jei drabužinė nėra tokia didelė ir kitose namų vietose yra neišnaudotų erdvių, nesezoninius drabužius galima laikyti kitur, o drabužinėje pasilikti tik tai, kas šiuo metu reikalinga.

nauji_butai_vilniuje_drabužinė.jpg

Smulkmenoms – sava vieta

Papuošalai, aksesuarai, mažos  rankinės, kaklaraiščiai – tokie ir panašūs daiktai turėtų atsidurti jiems skirtoje drabužinės vietoje, geriausia – specialiuose stalčiuose ar dėžutėse. Visuomet vienoje vietoje laikomi smulkūs daiktai neišsimėtys po skirtingas drabužinės vietas, juos bus lengva rasti, tvarkyti ir išvengti pažeidimų.

butai_vilniuje_drabužiai_spinta.jpg

Papuošalus stalčiuose galima laikyti juos sudedant į specialias dėžutes, kurių yra pačių įvairiausių – medinių, metalinių, stiklinių. Kabantiems papuošalams sudėti kartais pasitelkiamas papuošalų laikiklis – tai leidžia eksponuoti savo aksesuarus ir jais gėrėtis, tačiau reikalauja ir tam tinkamos vietos drabužinėje, kurioje nesimaišytų kiti kabantys, papuošalus galintis užkliudyti daiktai.

Kabančios rankinės

Idealu, jei drabužinė yra pakankamai didelė ir rankinėms, delninėms ar kuprinėms galima skirti keletą lentynų, o gal net ir visą spintos dalį. Tačiau taupant vietą, o kartu norint, kad rankinės neprarastų formos ir būtų pasiekiamos ranka, verčiau jas sukabinti. Tam galima pasitekti įvairius kabliukus ar pakabas. Kabančias rankines lengva nusiimti, jų nereikės ieškoti po skirtingas lentynas.

drabužinė_tvarka_namai_butai.jpg

Kiekvieno centimetro išnaudojimas

Turint riboto dydžio drabužinę, svarbu išnaudoti kiekvieną erdvės centimetrą. Tai įmanoma tinkamai dėliojant drabužius – sulankstant ir suvyniojant juos kuo kompaktiškiau. Nors tvarkingas drabužių sulankstymas kas kartą užims keletą papildomų minučių, tai leis palaikyti tvarką stalčiuose ir lentynose. Kompaktiškai sulankstytus drabužius lengva išsidėlioti į stalčius taip, kad jie visi būtų prieš akis. O kuo mažiau vietos užima suvynioti marškinėliai ar pižamos, tuo daugiau jų telpa į drabužinės stalčių!

drabužinė_namai_spinta_butai_vilniuje.jpg

Apšvietimo svarba

Geras apšvietimas svarbus visose namų erdvėje, tačiau drabužinėje – būtinas. Pakankamai šviesi drabužinė leis matyti visą jos turinį, rasti reikiamus daiktus ir nesiknaisioti po gilius stalčių kampus.  Todėl, įsirengiant ar remontuojantis drabužinę, svarbu apgalvoti ne tik bendrą šios mažytės patalpos apšvietimą – lempą lubose. Derėtų pasvarstyti ir specialų, lengvą lentynų apšvietimą, kuris palengvintų reikiamų drabužių paieškas ir suteiktų papildomą šviesos bei šilumos efektą šioje erdvėje.