• Patarimai
  • 2021-06-21
  • 559 peržiūros

Vasarą gyvenimas verda kieme: kaip išsirinkti lauko baldus ir juos prižiūrėti?

Vis šylanti temperatūra ir šviečianti saulė gena iš namų – mėgiamiausia vieta namuose tampa balkonas, terasa, kiemas, o gal net ir savas sodas. Tam, kad šiose erdvėse būtų malonu leisti laiką, būtini tinkami baldai. Plastikiniai, trumpalaikiai, bet kuriame prekybos centre randami baldai – ne vienintelis pasirinkimas. Ne tik kokybę, ilgaamžiškumą, patogumą, bet ir estetiką užtikrins tinkamai pasirinkti lauko baldai. Žemiau pateikiami patarimai, kaip tai padaryti.

Išsirinkite paskirtį

Prieš investuodami į gerus lauko baldus, nuspręskite, kam juos naudosite. Ar tai bus baldai, kuriuos naudosite pusryčiams ar vakarienei lauke? Gal tai turėtų būti patogi ir jauki erdvė prigulti ir skaityti knygas? Ar lauko terasoje ketinate rengti vakarėlį? Pagalvokite, ko norite iš lauko erdvės, o tai padiktuos ir baldų poreikį. Galbūt didelis lauko stalas jums ne toks ir reikalingas, o vietoj to derėtų įsigyti patogų minkštą krėslą ar keletą jų?

butai_vilniuje_lauko_baldai.jpg

Investuokite į patogumą

Turbūt neretai, besirenkant lauko baldus, norima pataupyti – juk tai sezoninės reikmės daiktai, naudojami gana trumpą laiką. Visgi, ant nepatogaus krėslo ar kėdės, prie per žemo ar per mažo stalo bus nepatogu, o šilti vasaros vakarai prailgs. Nepatingėkite išsibandyti lauko baldų juos besirinkdami, nepagailėkite papildomų pinigų minkštoms pagalvėlėms ar kėdžių paminkštinimams – taip laikas lauko erdvėje taps malonus ir laukiamas.

Tinkamos medžiagos

Jei turite atvirą balkoną ar terasą be stogo, lauko baldus neišvengiamai paveiks spiginanti saulė, lietus ar kiti krituliai. Nekokybiški ir netinkamai pasirinkti baldai gali išblukti, sudrėkti, pakisti jų išvaizda ir sumažėti patvarumas. Laukui puikiai tiks metaliniai baldai, kuriems mažai kas kenkia, o jei norisi medinių – atkreipkite dėmesį, iš kokio medžio jie pagaminti, kaip juos apsaugoti ir tinkamai prižiūrėti pataria gamintojas.

butai_sostinėje_baldai.jpg

Svarstant, iš kokių medžiagų pagamintus lauko baldus išsirinkti, pagalvokite ir apie vyraujančius orus. Reikėtų turėti omenyje, kad sunkūs metaliniai baldai itin kaista saulėkaitoje, o lengvi aliuminio baldai neatsispirs stipresniam vėjo gūsiui. Populiarūs pinti lauko baldai, dažnai gaminami iš plastiko ar dirbtinių žaliavų, yra gana lengvai prižiūrimi ir atsparūs oro permainoms. Tokie lauko baldai bus ilgalaikiai, tačiau, ieškantiems natūralių medžiagų, teks pasižvalgyti kitur.

Stilius ir vientisumas

Balkonas, terasa, kiemas – tai erdvės, taip pat kuriančios bendrą namų įvaizdį. Jei miegamajame, svetainėje ar virtuvėje siekiama stilingumo ir dermės, nederėtų numoti ranka į lauko erdves tik todėl, kad jomis nesinaudojama ištisus metus.

nauji_butai_vilniuje_baldai.jpg

Jeigu namuose vyrauja subtilios, žemiškos spalvos, natūralios medžiagos, panašūs lauko baldai taps puikiu pasirinkimu. Jeigu namuose vyrauja spalvos, margumas, jaunatviškumas ar minimalizmas, balkone stovintis perdėm prašmatnus stalas ar ištaigingas krėslas gali atrodyti kiek keistai.

Žinoma tai – tik patarimai, o taisyklės ir yra tam, kad būtų laužomos, tiesa? Lauko erdvė ir baldai bei puošybos detalės – galimybė eksperimentuoti su stiliumi, spalvomis, tekstūromis ir medžiagomis. Juk svarbiausia lauko erdvėje – laimingi joje esantys žmonės.