• Patarimai
  • 2021-11-16
  • 822 peržiūros

Gražusis marmuras interjere – geriau mažiau nei daugiau

Gali būti, kad, pagalvoję apie marmurą interjere, įsivaizduojate dideles, erdvias patalpas, kiek primenančias šventovę ar muziejų. Tikra tiesa – marmuras gali atrodyti pernelyg ištaigingas, pretenzingas ir net šaltas. Todėl šiame įraše norime pateikti pavyzdžių, kaip marmuru pagražinti šiltus ir jaukius namus, įnešti stilingumo, bet išlaikyti dermę. Ir, kalbant apie marmurą, svarbiausia yra ši taisyklė: „mažiau yra daugiau“.

Derinkite su kitomis medžiagomis

Svajojate apie marmuro sienas ar grindis, bet baiminatės jau minėto šaltumo efekto namuose? Tegul marmuras sudaro tik dalį sienų arba grindų. Nebijokite šalia marmuro derinti kitokias medžiagas, kurių pasirinkimas šiomis dienomis itin platus, o interjero dizaino specialistai mielai padės rasti geriausią medžiagų duetą jūsų namams.

Dalį sienų arba grindų padengę marmuru, interjerui suteiksite klasikinio įvaizdžio, o šalia priderinę kitas medžiagas, erdvei suteiksime modernumo.

Jei svarstote marmurą panaudoti keletui konkrečių namų erdvių, rinkitės prieškambarį arba vonios kambarį, taip pat – dalį virtuvės. Prieškambaris – namus akimirksniu reprezentuojanti erdvė, kurioje marmuras tikrai ras vietą. Vonios kambariui marmuriniai paviršiai suteiks prabangos, o virtuvei suteiks ne tik stilingumo, bet ir taps gana praktišku sprendimu dėl savo ilgalaikiškumo.

nauji_namai_butai_vilniuje_baldai.jpg

Marmuro baldai

Marmuro baldai – tvirti, ilgaamžiai ir išlaikantys nepriekaištingą išvaizdą metų metus, todėl gali tapti ne tik gražia, bet ir praktiškumu džiuginančia namų detale.

Marmurinis kavos staliukas svetainei suteiks elegancijos ir išskirtinės estetikos. Marmurinis virtuvės salos stalviršis ne tik gražiai atrodys, bet tarsi atskirs erdves – vizualiai atsiras perėjimas iš virtuvės į valgomojo zoną. Pagalvokite ir apie marmurinius lauko baldus savo terasoje – jie bus ištvermingi, atlaikys bet kokį orą ir džiugins išvaizda. Gyvybės marmurui suteiksite nesunkiai – augalais ir gėlėmis.

marmuras_baldai_interjeras_namai.jpg

Mažos, bet reikšmingos detalės

Jei žavitės marmuru, tačiau namuose neįsivaizduojate nei marmuro sienų ar grindų, nei masyvių baldų, išeitis yra – mažos, tačiau reikšmingos ir akį traukiančios marmuro detalės. Beje, tokių detalių interjero ir namų prekių parduotuvėse pastaruoju metu galima rasti išties nemažai. Interjero detalės iš marmuro mėgstamos dėl estetikos, lengvo pritaikymo ir prieinamos kainos.

Rinkdamiesi marmuro detales namams, nepersistenkite. Patariama viename kambaryje neapsikrauti daugiau nei dvejomis interjero detalėmis iš marmuro. Svetainėje tai gali būti marmuro vazos, vonioje – muilo padėkliukas ir indelis dantų šepetėliams įdėti, virtuvėje – padėklas ar įrankių laikiklis.

stilius_įrengimas_nauji_namai.jpg

Pliusai ir minusai

Kaip ir visos medžiagos, marmuras turi tiek pliusų, tiek minusų. Tarp geriausių marmuro savybių būtina paminėti nepralenkiamą estetiką ir eleganciją, galinčią akimirksniu pakeisti kambario, o ir visų namų interjerą. Marmuras – medžiaga, suteikianti namams daugiau vertės ir išskirtinumo, be to, ji labai patvari ir ilgus metus išlaikanti nepriekaištingą išvaizdą.

Tarp didžiausių marmuro minusų dažnas paminėtų gana didelę kainą, ypač jei medžiagos reikia dideliems plotams ar objektams. Atstumti gali ir tai, kad marmuras – labai sunki medžiaga, tad jei į namus norisi įkomponuoti didelį marmurinį stalą, derėtų įvertinti parametrus bei tai, kad tokios stalo vos užsigeidę galbūt negalėsite perkelti į kitą vietą. Nors marmuras mėgstamas už patvarumą, nepriekaištingą išvaizdą medžiaga išlaikys tik tinkamai prižiūrima. Visgi, jei ant marmuro paviršiaus nukris itin sunkus ar aštrus daiktas, susidėvėjimas gali būti ir neišvengiamas.