• Patarimai
  • 2021-09-13
  • 510 peržiūros

Kokiomis taisyklėmis vadovautis renkantis metalines namų apdailos detales?

Durų rankenos, spintelių rankenėlės, kabliukai ir kiti smulkūs metalo dirbiniai iš pažiūros gali atrodyti nereikšmingi, o metalinės žvakidės, šviestuvai ar net kavos staliukas – savaime įdomūs, todėl lengvai pritaikomi akcentai. Visgi, įsirengiant namus ir neapgalvojus metalo dirbinių išdėstymo, galutinis rezultatas gali sutrikdyti ir nuvilti. Per daug arba netinkamai suderintos metalinės detalės gali įnešti netvarkos ir beskonybės įspūdį, o juk turėtų būti priešingai! Žemiau pateikiame keletą principų, galbūt padėsiančių renkantis.

Pirmiausia – išsirinkite ir nuspręskite

Bebaigiant įrenginėti namus, gali kilti klausimų, kiek ir kokius metalus maišyti renkantis tiek smulkias metalo detales, tiek didesnius elementus. Pirmiausia išsirinkite ne daugiau 2-3 metalų, kurie dera tarpusavyje ir kuriuos galėsite maišyti.

virtuve_irengimas_namai_interjeras.jpg

Vienai grupei, vadinamiesiems šiltiems metalams, priskiriami auksas, žalvaris, varis ir bronza, tuo tarpu šaltiesiems – plienas, sidabras ir aliuminis. Nepatariama maišyti aukso su sidabru ar vario su aliuminiu, nes tai gali sukurti neskoningą įspūdį ir pamaišyti net gražiausiam kambariui. Jei durų rankenos ar spintelių rankenėlės pagamintos iš šiltojo metalo, tą patį tęskite įsigydami ir kitus kambario dekoro elementus – metalinę žvakidę ar padėklą. Žinoma, visas taisykles ir rekomendacijas galima laužyti – visgi, norėdami namus pripildyti skirtingais metalais, verčiau pasikonsultuokite su šios srities specialistais, padėsiančiais nesuklysti.

detales_sostine_nauji_namai.jpg

Metalus priderinkite prie kambario spalvų

Jau minėta, kad metalinės detalės gali būti šiltų arba šaltų atspalvių. Vientisumo kambario interjerui suteiks metalinių detalių priderinimas prie bendro erdvės kolorito. Tai paprasta – jei kambaryje vyrauja šiltos spalvos, tokios kaip geltona, oranžinė, ruda, smėlinė, rinkitės auksines, varines ar bronzines metaliens detales. Lygiai taip pat, jei kambaryje daug mėlynos, sidabrinės, baltos, metalinės detalės derės tuomet, jei bus sidabrinės ar plieninės.

nauji_butai_namai_vilniuje.jpg

Pastebima, kad šių dienų namuose šiai rekomendacijai daroma išimtis – dažnai baltos spintelės papuošiamos būtent aukso spalvos rankenėlėmis ir panašiai. Jauskitės laisvai ir ieškokite geriausio sprendimo savo namas – galbūt tai bus metalo ir erdvės kolorito suderinimas, o galbūt priešingai?

namu_irengimas_nauji_butai.jpg

Tinkamai išdėstykite

Jei mėgstate metalines apdailos detales ir norite jas panaudoti didelei daliai kambaryje esančių objektų, balansą ir skoningumą suteiks metalinių objektų paskirstymas erdvėje. Jei pasirinksite stalą ir net kėdes metalinėmis kojomis, o ant stalo prikrausite metalinių padėkliukų ar žvakidžių, šios medžiagos vienoje vietoje bus kiek per daug.

Mūsų patarimas – išskaidykite metalines detales erdvėje. Virtuvėje galite pasirinkti metalines spintelių rankenėles, metalinį vandens maišytuvą ir šviestuvą su metalo dekoru. Keletas metalinių, tarpusavyje derančių ir po erdvę išdėliotų akcentų bus stilingi, neerzins savo gausa ir puoš bet kokį kambarį!