• Patarimai
  • 2021-08-17
  • 636 peržiūros

Namų įrengimas: į ką investuoti, siekiant kokybės ir ilgaamžiškumo

Namų įsirengimas – svarbus ir atsakingas žingsnis, reikalaujantis rimtų ir apgalvotų sprendimų. O priėjus etapą, kai svarstoma, kokius baldus ir kitas detales namams rinktis, galima nesunkiai pasimesti. Prieš akis matant ilgą sąrašą prekybos vietų ir gamintojų, akims raibstant nuo baldų ir smulkesnių namų detalių pasiūlos, gali kilti įvairių klausimų – į ką investuoti daugiau lėšų? Kas yra tie daiktai, iš kurių bus tikimasi ilgaamžiškumo, kokybės ir patvarumo? Pateikiame sąrašą, galbūt padėsiantį apsispręsti, į kurias namuose atsirasiančias detales reikėtų atkreipti didesnį dėmesį.

Sofa

Kas yra dažniausiai namuose naudojamas baldas? Tai, tai svetainės sofa! Ant jos gera parkristi po darbo dienos, pasiruošus žiūrėti filmą ar mėgstamą laidą, ji priglaudžia atvykusius svečius, sofa tarsi namų centras ir baldas, turintis tapti prioritetu įsirenginėjant namus.

Sofos estetika ir stilius – individualus reikalas. Visgi, iš prastesnės kokybės medžiagų pagaminta sofa, kad ir kokia graži, po keleto metų gali nebedžiuginti ir tapti ne kviečiančiu, o atstumiančiu ar lėšų restauravimui reikalaujančiu objektu.

nauji_butai_vilnius_įrengimas.jpg

Renkantis sofą namams, derėtų dėmesį atkreipti į jos audinio medžiagą – ne tik tai, kiek spalvos ar tekstūra tinka prie namų interjero, bet ir šių medžiagų ilgaamžiškumą, valymą ir priežiūrą. Ieškant kokybiškos sofos, pasidomėkite, iš ko pagamintas jos rėmas ir išsiaiškinkite jo tvirtumą, taip pat – skirkite dėmesio sofos spyruoklėms ir jų stiprumui.

Valgomojo kėdės

Virtuvė ar valgomasis – dar viena namų erdvė, kurioje šeima susiburia kasdien, o baldai naudojami jų netausojant. Tikėtina, kad valgomojo kėdės naudojamos ne tik valgant – jos atsiduria ir kituose kambariuose, nesvarbu, ar vyksta vakarėlis ir namai prisipildo svečių, ar organizuojamas žaidimų vakaras, o galbūt kėdė reikalinga norint pasilypėti ir po ranka neturint kopėčių.

Patvarios ir patogios – tokios turi būti valgomojo kėdės, kad galėtumėte jas ramiai naudoti kiekvieną dieną bent po keletą kartų ir ne vienerius metus.

virtuvės_įrengimas_interjeras.jpg

Kėdžių spalvų, stilių, tekstūrų, medžiagų pasiūla milžiniška. Besirinkdami šiuos valgomojo baldus, nepulkite į spontaniškumą, bet apgalvokite keletą aspektų. Galbūt jums patinka minkštos, audiniais aptrauktos valgomojo kėdės – tuomet rinkitės tokius audinius, kuriuos lengva valyti ir naikinti nešvarumus. Lengviau valomos ir visuomet stilingos gali būti odinės kėdės, jei tik jos – tinkamos jūsų namų interjerui. Modernumo įneš kėdės su metalo detalėmis, be to, jos gali būti ilgaamžiškesnės nei medinės kėdės. Mūsų patarimas – suprasti, kokių tiksliai kėdžių norite, o tuomet ieškoti pačių kokybiškiausių!

vonios_kambarys_namų_stilius.jpg

Vonios kambario priedai

Vonia – namų vieta, kurioje esanti drėgmė neabejotinai veikia ten esančius daiktus ir palieka pėdsaką. Todėl vonios kilimėliai, rankšluosčiai, dušo užuolaida – detalės, kurias rekomenduojama įsigyti itin geros kokybės. Patvarūs vonios kambario priedai tarnaus ilgiau, atrodys gerai ir nesusidėvės, taip pat – užtikrins teigiamas emocijas jums ir pasigerėjimą vonios kambario estetika.

namai_butai_vilniuje_interjeras.jpg

Veidrodis

Nors veidrodžių mados ir stiliai metams bėgant keičiasi ir varijuoja, klasikinis, kokybiškas veidrodis yra tas pirkinys, į kurį investuoti tikrai nebus klaida. Veidrodis atlieka ne tik pirminę savo funkciją, bet pakeičia, išplečia erdvę, užpildo tuščią sieną ar net tampa estetiniu interjero akcentu. Lengvai pritaikomas stilistiškai, subtiliai įrėmintas ir tvirtas veidrodis kiekvienuose namuose ras savo vietą ir bus pirkinys, tarnaujantis ilgus metus.

miegamasis_naujos_statybos_butai.jpg

Miegamojo lova

Net jeigu įsirengsite stilingiausius namus, net jei įsigysite brangiausių interjero detalių, dekoro elementų, tačiau neturėsite patogios ir kokybiškos lovos, kurioje galite pailsėti – namai neteiks tiek džiaugsmo, kiek norėtųsi. Kokybiškam poilsiui būtina kokybiška lova, tad ji – dar vienas pirkinys, esantis prioritetų sąrašo viršuje.

Visai nesvarbu, kokio stiliaus lovą išsirinksite, ieškokite patvariausio varianto, pagaminto iš tvirtų ir ilgaamžių, stabilių medžiagų. Svarbu investuoti ne tik į kokybišką lovos rėmą, bet ir čiužinį! Dar tik planuodami įsirengti namus ar vos pradėję tai daryti (o gal svajodami apie jų atnaujinimą), biudžeto dalį nusimatykite būtent puikiai lovai.