• Patarimai
  • 2021-11-23
  • 1037 peržiūros

Pirmasis darbas ryte – kaip tvarkingai ir teisingai pasikloti lovą

Ar rytais skubate, verčiatės per galvą ir nespėjate pasikloti lovos? Nenuostabu, kad grįžę į namus ir vėl pravėrę miegamojo duris susierzinate, nes svarbiausia poilsio zona toli gražu nekviečia atsipalaiduoti, o atvirkščiai. Primename jums, kaip greitai ir teisingai pasikloti lovą, kad ši kasdien atrodytų lyg iš interjero dizaino žurnalo.

Paklodės

Lygi, švelni, tvarkinga paklodė gali gerokai prisidėti prie gero miego. Nors kai kurie įsitikinę, kad paklodę būtina nepriekaištingai išlyginti, kad ji atrodytų tvarkinga, tai ne visuomet reikalinga – vos ištraukta iš džiovyklės ir patiesta ant lovos, paklodė atrodys tvarkingai.

Pradėdami kloti lovą pirmiausia pasirūpinkite, kad paklodė būtų tvarkingai padengusi visą čiužinį, jos kraštai – tvirtai pritvirtinti prie čiužinio kampų. Tai pasiekti lengva turint idealiai prie čiužinio pritaikytą paklodę su guma, kurią užteks vos minimaliai pataisyti kas rytą. Jei paklodė be gumos, jos kraštai tiek lovos apačioje, tiek viršuje turėtų kyboti maždaug 12 cm, kad galėtumėte juos gražiai sulenkti ir įkišti po čiužiniu.

lova_miegamasis_interjeras_namai.jpg

Antklodė

Tvarkingai patieskite antklodę ir ją išlyginkite rankomis, kad nebūtų raukšlių. Antklodės viršus turėtų vos siekti pagalvių zoną – ties šia zona sulenkite antklodės viršų, padarydami mažą klostę. Antklodės apačią ir šonus pritvirtinkite prie čiužinio panašiai kaip paklodę – taip, kad kraštai nekybotų nuo lovos ir nejauktų bendro vaizdo.

namai_vilniuje_nauji_butai.jpg

Viršutinis sluoksnis

Tai, kokią lovatiesę ar paklotą tiesite ant antklodės, turės didelę reikšmę bendram kambario stiliui. Jei jūsų patalynė yra vienos spalvos, ramių tonų, lovatiesė gali būti pati įvairiausia – marga, spalvinga, dekoruota įvairiais raštais ir tekstūromis. Ir atvirkščiai – jei renkatės margą ir žaismingą patalynę, lovatiesė gali būti tvarkos ir vizualinės ramybės įnešantis objektas. Viršutinį sluoksnį – paklotą ar lovatiesę – patieskite ant antklodės, kad ši būtų uždengta. Viršus turėtų sutapti su antklode ir užsilenkti lygiagrečiai, arba galite rinktis mažesnio ilgio lovatiesę, dar vadinamąjį lovos šaliką, ir juo padengti apatinę lovos dalį.

interjeras_lova_butai_vilnius.jpg

Pagalvės

Metas tvarkingai sudėlioti pagalves! Išpurenkite savo miegojimui skirtas, greičiausiai pačias didžiausias pagalves ir jas dėkite prie pats viršutinio čiužinio krašto bei atremkite į lovos sienelę ar tiesiog sieną. Į miegojimo pagalves atremkite visas kitas, mažesnio dydžio pagalves, skirtas dekorui. Pagalves sudėliokite taip, kad didžiosios būtų gale, o mažiausios – priekyje. Dažniausiai ant lovos dedamos dvi miegojimo pagalvės, dvi mažesnio dydžio ir viena dekoratyvinė pagalvėlė per vidurį.

Pagalvių sudėliojimas yra svarbus žingsnis – vos kelios papildomos sekundės ir jūsų lova atrodys arba nepriekaištingai, arba siaubingai.

miegamasis_namai_butas_vilnius.jpg

Lova it iš katalogo

Teisingai pakloję lovą, galėsite džiaugtis tvarka ir estetika. Tam, kad lova atrodytų nepriekaištingai ir net prabangiai, rinkitės neutralių tonų patalynę ir kitus lovos aksesuarus. Pavyzdžiui, pasirinkę pilką, žaiskite jos atspalviais – įsigykite šviesiai pilką patalynę, kiek tamsesnes pilkas dekoratyvines pagalves ir tamsiai pilką lovatiesę.

Jei kasnakt norite pasijusti it guldami miegoti į viešbučio lovą, rinkitės vien baltą lovos tekstilę – tokia lova visuomet sukurs švaros, tvarkos ir ramybės įspūdį.

Jei norite įnešti kiek žaismingumo, eksperimentuokite su pagalvėlėmis – lovos patalynė, miegojimo pagalvės ir paklotas gali būti pagaminti iš švelnios, neutralios tekstilės, o štai kelios dekoratyvinės pagalvėlės – papuoštos nertais, megztais, aksominiais ar kitokiais užvalkaliukais.