• Patarimai
  • 2021-07-28
  • 1045 peržiūros

Prieškambaris – vis pamirštama namų erdvė: kaip ją įrengti patogiai ir stilingai?

Namų prieškambaris – viena svarbiausių ir akimirksniu namus reprezentuojanti erdvė. Visgi, dažnai šiai erdvei tenka mažiau dėmesio ją įrenginėjant – esą tai tik tarpinė stotelė, iš kurios patenkama į būstą. Norint prieškambarį paversti stilinga, funkcionalia ir ne per daugiausia išlaidų reikalaujančia erdve, gali tekti gerokai pasukti galvą. Žemiau pateikiame keletą idėjų, kurios galėtų padėti.

Dekoro elementus paverskite naudingais

Savo namų prieškambarį galite įrengti kaip itin praktišką ir funkcionalią erdvę – pastatyti spintą arba prisikabinti lentynų, pakabų. Taip pat galite erdvei suteikti daugiau estetikos nei funkcionalumo – vietoj lentynų kabinti paveikslus ar nuotraukas, ant lentynėlių pasistatyti gėlių vazonų. Tačiau galite suderinti abu šiuo variantus ir išlošti dvigubai!

Pasirinkite įdomias, išraiškingas pakabas, primenančias meno kūrinius ir nestokojančias originalumo – taip jos ne tik atliks savo pirminę funkciją, bet ir puoš prieškambarį.

Suderinkite prieškambaryje esančias detales – funkcionalią spintą ar lentynas suderinkite su šalimais stovinčia skulptūra ar ant sienos kabančiu akcentu – tegul visi šie daiktai būna medžio spalvos arba tik balti, panašios tekstūros ir stilistikos.

namai_interjeras_nauji_butai.jpg

Išplėskite erdvę – bent vizualiai

Prieškambaris dažnai būna itin maža, siaura, tamsi namų zona, pro kurią praeinama nusispyrus batus ir pasikabinus paltą. Ir taip, anokia naujiena, kad prieškambaryje dažnai kabo veidrodis. Visgi lengviausias būdas šią erdvę greitai pakeisti ir bent vizualiai išplėsti – rinktis itin didelį veidrodį. Didelių matmenų veidrodis prieškambario zonoje taps skoningiausiu akcentu ir atliks svarbią funkciją. Šalia tokio veidrodžio nestatykite daug daiktų – geriausiai čia derės viena spintelė ar komoda.

veidrodis_interjere_nauji_namai_centre.jpg

Jaukumą derinkite su praktiškumu

Kaip į prieškambarį įnešti jaukumo ir stiliaus? Jei šioje erdvėje didžiąją dalį vietos užima minimalistinė spinta, šalimais padėkite keletą pintų krepšių smulkesniems daiktams (skėčiams ar žurnalams, katalogams) – tiems daiktams, kurių nesinori nugrūsti į giliausią spintos stalčių.

Ant prieškambaryje stovinčios komodos, kurią greičiausiai nukraunate raktais, laiškais ar piniginėmis, pastatykite didelę, išraiškingą vazą su džiovintomis gėlėmis ar kitais augalais. O galbūt įsigykite mažesnių dėžučių ar krepšelių, į kuriuos tvarkingai susidėtumėte smulkius daiktus – taip jie turės savo vietą, o prieškambario komoda netaps chaoso centru.

namų_įrengimas_prieškambaris_butai_sostinėje.jpg

Atskleiskite save

Nors prieškambaris kartais stokoja dėmesio ir kūrybiškumo jį įrenginėjant, į šią erdvę galima pažvelgti kaip į galimybę išreikšti save. Padabinkite prieškambario sienas iškabindami savo skrybėlių kolekciją – tai ne tik šauniai atrodys, bet ir bus patogu prigriebti galvos apdangalą bėgant pro duris. Turite įdomių fotografijų rinkinį, kuriuos žavitės, tačiau nerandate vietos kitose namų erdvėse? Pasinaudokite prieškambariu ir jo suteikiamais privalumais. Tai neabejotinai taps erdve, kuri bus ne tik funkcionali, bet ir trauks akį bei sulauks komplimentų.