• Patarimai
  • 2021-08-24
  • 697 peržiūros

Kaip lengvai, bet stilingai ir estetiškai padengti stalą?

Susiburti aplink gardumynais nukrautą ir puošnų stalą, mėgautis šeimos ir draugų kompanija, dalintis džiugesiu ir istorijomis – vien mintis apie tai sukelia geras emocijas. Visgi neretai, besirengiant pietums ar vakarienei, o stalą norint nepriekaištingai padengti, kyla nežinia – kaip nepersistengti? Kaip derinti turimus indus ir įrankius? Ar to apskritai reikia? Kaip sukurti įspūdį paprastomis priemonėmis? Dalijamės su jumis keletu patarimų, orientuotų į viena – stalo padengimą taip, kad vaizdas teiktų džiaugsmą ir jaukumą. Juk visa kita kuriate jūs!

Grožis – paprastume

Norint pakviesti prie akį traukiančio ir estetiškai padengto pietų ar vakarienės stalo, nebūtina skubėti į prekybos centrą ar gėlių saloną ir pirkti krūvas ištaigingų dekoracijų. Ne veltui sakoma, kad genialumas ir grožis – paprastume.

namai_kūrimas_jaukumas_butai.jpg

Įspūdį galite sukurti jau turimomis priemonėmis – lininėmis servetėlėmis, kurių net nebūtina išlyginti (kiek susiglamžiusi natūrali medžiaga suteiks savotiško žavesio), ant servetėlių padėtomis laukinių gėlių šakelėmis ar pluošteliu kieme augančių žalumų, perrištų kaspinėliu.

Neprivalote pamerkti brangių ir prašmatnių gėlių puokštės viduryje stalo. Galbūt turite medžio šakelę, kurią padėję į stalo vidurį įnešite grubaus natūralumo ir savitumo. Nebijokite improvizuoti ir stalą dekoruoti net tais objektais, apie kuriuos pirmiausia nė nepagalvotumėte.

dekoravimas_stalo_padengimas_namai_vilnius.jpg


Leiskite taisykles diktuoti metų laikui

Skirtingi metų laikai įkvepia išbandyti atitinkamus receptus, keisti patiekalų sudėtį. Kodėl su stalo, ant kurio tie patiekalai atsidurs, dekoravimu turėtų būti kitaip? Jei vakarienę draugams rengiate rudenį, ryškiausia stalo dekoracija taps keletas moliūgų ar cukinijų, išdėstytų tinkamose vietose.

Žiemos metu šalia žvakių ant padėkliuko padėkite keletą cinamono lazdelių ar mandarinų, pavasario ar vasaros sezonais – šviežiai priskintų lauko gėlių ar kitų žalumynų. Net keturi skirtingi metų laikai suteikia aibę idėjų kūrybiškumui ir stalo puošybai.

interjeras_akcentai_namai_jaukumas.jpg


Maišykite

Atsipūskite – gražiai padengtas stalas nebūtinai yra tas, kuriame visi indai ir įrankiai, taurės, vazos ar servetėlės suderintos iki tobulybės. Besirengdami jaukiems pietums ar vakarienei savo namuose, nebijote ir derinkite skirtingų metalų įrankius, atskirų komplektų lėkštes ir įvairiausių dydžių, stilių, stiklo taures.

Nesakome, kad kiekvienas ant stalo esantis daiktas turi būti vis kitoks – paprasčiausiai nebijokite būti netobuli. Galbūt nederantys, tačiau mylima daiktai, indai ir įrankiai sukurs šiltą ir jaukią atmosferą, o svarbiausia – leis atsipalaiduoti ir mėgautis laiku.

butai_namai_vilniuje_stalas.jpg

Išsirinkite akcentą

Jei nenorite ilgų svarstymų, kaip dekoruoti stalą, neturite laiko ir jėgų bandymams ir skirtingų objektų dėliojimui, eikite paprastesniu, minimalistiniu keliu. Stalą padenkite paprastai ir subtiliai, tačiau leiskite pasirinktam akcentui sužibėti ir tapti pagrindine dekoro detale.

Tai gali būti didelė, masyvi vaisių vaza, didžiulis padėklas su šviežiomis uogomis, galbūt keletas didelių žvakių, vaza ar net skulptūra. Padėkite pagrindinį dekoro akcentą į stalo vidurį ir leiskite jam sužibėti.