• Patarimai
  • 2022-11-16
  • 491 peržiūros

Virtuvė su poliruoto granito paviršiumi – madinga, patvaru, funkcionalu

Granitas yra ne tik patvarus bei funkcionalus, bet ir labai stilingas medžiagos pasirinkimas virtuvių paviršiams. Naudotas šimtmečius, jis vėl grįžta į madą bei namams suteikia ir puošnumo, ir praktiškumo. Todėl sužinokite, kuo poliruoto granito paviršiai virtuvėje yra tokie ypatingi.

Unikalus ir vertas investicijų

Granitas yra grūdėtos struktūros kristalinė uoliena, kuri unikali tiek savo išvaizda, tiek ir savybėmis. Dėl ypatingo tvirtumo, atsparumo vandeniui ir įbrėžimams, ši medžiaga jau šimtmečius naudojama apdailai, eksterjerams, fasadams, interjerų įrengimui. Granitas vadinamas amžina klasika, todėl jis – visada madingas. Tokio natūralus akmens išskirtinumo nepaveikia nei laikas, nei nuolatos besikeičiančios stiliaus tendencijos.

Todėl granitą renkasi tie, kurie vertina kokybę, ilgaamžiškumą ir nori puošnumo namuose. Ši universali medžiaga yra ir puiki alternatyva marmurui. Todėl iš granito dažnai gaminami virtuvės stalviršiai, darbiniai paviršiai, jis naudojamas vonios kambario interjerui, grindimis. Žinoma, šis akmuo netiks linkusiems sutaupyti, tačiau norintiems investuoti į savo namus ją rinktis išties verta.

granito-virtuvė_5.jpg

Ir patvarus, ir išvaizdus

Kodėl granitas džiugina virtuvėje? Pirmiausia, dėl savo unikalių savybių jis yra labai higieniškas. Ypač, poliruotas granitas, kuris pasižymi ir ypatingu terminiu stabilumu. Tai reiškia, kad granitas atsparus karščiui bei šalčiui – bet kokiam temperatūros svyravimui.

Ši uoliena – kristalinė ir labai kieta. Tokios granito savybės lemia ypač didelį atsparumą įbrėžimams. Be to, šis akmuo – sunkus, patikimas, todėl virtuvėje yra ne tik praktiškas, bet ir atrodo solidžiai. Todėl granito grožis bei estetika – vieni pagrindinių kriterijų, nulemiančių jo pasirinkimą stalviršių gamybai. Pridėkime akmens patvarumą ir turėsime tobulą virtuvės komponentą.

granito-virtuvė_4.jpg

Nereiklus bei lengvai prižiūrimas

Paklausti, kodėl savo virtuvei renkasi granito paviršius, naujakuriai pirmiausia pažymi šio akmens ilgaamžiškumą. Tai medžiaga, kurios išvaizda ir kokybė nesikeičia dešimtmečius.

Kitas granito privalumas – stilių bei spalvų gausa. Ši medžiaga gali būti lengvai derinama kone prie kiekvienos virtuvės baldų ar kolorito. Pasirinkimą lemia ir tai, kad granitas atsparus bakterijoms, įvairioms rūgštims, agresyvių chemikalų poveikiui. Marmuras – kitoks: ant jo gali likti net išpiltų burokėlių sulčių dėmės.  

Tuo metu granitą užtenka nuplauti šiltu vandeniu ir nuvalyti švelniu plovikliu. Taigi šis paviršius – nereiklus, lengvai bei paprastai prižiūrimas. Specialistai tik rekomenduoja jį reguliariai impregnuoti – tuomet granitą bus galima naudoti dar ilgiau.

granito-virtuvė_2.jpg

Populiarumo neprarado niekada

Kalbėdami apie granito kietumą, specialistai šypsosi – netyčia įbrėžus šį akmenį peiliu, tikėtina, labiau sugadintas bus pastarasis, nei granitinis paviršius. Todėl, galima sakyti, tai mažiausiai rūpesčių kelianti medžiaga virtuvėje.

Niekada nepraradusi savo populiarumo, ji šiandien patiria tikrą renesansą. Granitas vis dažniau pasirenkamas moderniuose interjeruose, derėdamas ir prie minimalistinio, ir prie BOHO stilių. Tuo stebėtis nereikėtų – ilgi šimtmečiai patikrino šio akmens unikalumą, taigi jis dabar ne grįžta į madą. Granitas buvo madingas visada, o ypač tiems, kurie vertino kokybę bei turėjo skonį.