• Patarimai
  • 2022-10-10
  • 472 peržiūros

Įsigijote naujus namus? Persikraustykite neišsikraustydami iš proto

Nauji namai reiškia ir naują bei jaudinančią gyvenimo pradžią. Tačiau šį džiaugsmą gali aptemdyti įvairūs rūpesčiai, o vienas pagrindinių jų – persikraustymo iššūkiai. Visgi pastaruosius įveikti lengva ir išvengiant papildomo streso. Kaip? Dalinamės praktiškais patarimais.

Viską susiplanuokite

Rasti svajonių namus neretai užtrunka, tačiau įsikraustymo džiaugsmą dažnai ima ir apkartina daiktų pakavimo, pervežimo bei susidėliojimo į vietas procesas. Kaip to išvengti? Pirmoji taisyklė elementari ir tinkanti daugeliui situacijų – planuokite. Susidarykite sąrašą, kaip viskas vyks: samdysite perkraustytojus ar viską darysite patys? Kur dėsite daiktus? Juk rasti nemenką kiekį dėžių taip pat užtrunka, todėl apgalvokite, kokioje vietoje jų ieškosite.

Verta ir susidaryti tvarkaraštį – kraustysitės po truputį ar čiupsite jautį už ragų iškart? Jei prašysite draugų pagalbos, praneškite jiems iš anksto. Bičiuliai noriai padės, kai patys galės planuoti savo laiką. Tuo metu asmeninio planavimo darbus ir užduotis susirašykite į atskirą sąrašą telefone arba užrašų knygelėje bei juo atsakingai vadovaukitės. Patirtis rodo – toks darbas jau yra didelis žingsnis link sklandesnio persikraustymo.

  Kraustymasis5.jpg

Pasižymėkite

Dar prieš pradėdami viską pakuoti, susikurkite daiktų rūšiavimo sistemą. Apgalvokite, kur dėsite vertingą, asmeninį, mažiau naudojamą turtą. Gali būti, jog nustebsite – daiktų turite tiek daug, jog net nesitikėjote. Puiki išeitis – juos išrūšiuoti, o kas nenaudojama – parduoti arba padovanoti. Rūpesčių bus tik mažiau. Be to, jei turimi daiktai nustebino, vadinasi, jų net neprireikė.

Rūšiavimui galite naudoti ir skirtingas spalvas arba numerius. Taip vizualiai ir lengviau matysite, kas kur. Ženklindami dėžes, parašykite jų paskirtį ir turinį, taip pat, ar daiktai yra trapūs. Šią informaciją būtinai užrašykite ant kiekvienos pakuotės pusės.  Taip išvengsite pilno sunkvežimio vienodų dėžių, iš kurių neįmanoma sužinoti, kas yra viduje.

Kitas patarimas – atvežę, daiktus neškite iškart į tą kambarį, kuriam jie priklauso. Tokiu būdu sutaupysite laiko bei energijos viską vėliau išpakuodami. Apsvarstykite galimybę ir naudoti permatomas dėžes. Taip iškart žinosite, kas yra jų viduje.

Kraustymasis4.jpg

Pasitelkite ir laiką, ir išradingumą

Kraustantis laikas yra vienas didžiausių streso šaltinių, kadangi jo nuolatos pritrūksta. Kaip šio iššūkio išvengti? Pradėkite daiktus pakuoti likus bent dviem savaitėms iki persikraustymo. Pirma susidėkite tą turtą, kurį naudojate mažiausiai, o labiau reikiamą palikite pabaigai. Be to, pakuodami mažiau naudojamus daiktus anksčiau, turėsite daugiau laiko juos parduoti ar padovanoti, jei nuspręsite, kad pastarieji visgi nereikalingi.

Be to, nusprendę, kad persikraustymui prašysite draugų ar artimųjų pagalbos, būkite išradingi. Pavyzdžiui, surenkite kraustynių vakarėlį. Smagiai kartu praleistas laikas gali šiam procesui suteikti tikro žavesio. O tik kartą dėvėta suknelė ar bičiulių vestuvėms pirkti batai, kurie taip ir pragulėjo spintoje, galbūt bus puiki dovana draugams. Vietos dėžėse iškart bus daugiau.

Kraustymasis3.jpg

Turėkite pradžios rinkinį

Kai jau viską susipakuosite ir būsite pasiruošę persikraustyti į naujus namus, tikru išbandymu gali tapti pirmosios naktys. Todėl pasiruoškite joms tinkamai. Turėkite krepšį ar lagaminą, kuriuose susidėsite reikalingiausius daiktus. Jų prireiks pačiai naujo gyvenimo pradžiai – pirmoms kelioms dienoms. Tai panašu į trumpos kelionės planavimą. Tik šio kelio pradžia yra ir naujo gyvenimo startas.

Visi minėti patarimai leis persikraustyti ramiai, lengvai ir be streso. Toks būdas – ir labai ekonomiškas. Tačiau jei biudžetas leidžia samdyti perkaustymo profesionalus, pasinaudokite jų paslaugomis. Išsirinkite tinkamus pagalbininkus ir tuomet beliks tik mėgautis naujų namų teikiamais malonumais.