• Patarimai
  • 2022-12-27
  • 773 peržiūros

Kalėdos praėjo – rūpesčiai prasidėjo? Susitvarkykite namus po švenčių greitai ir lengvai

Gražiausios metų šventės – nepaprastas džiaugsmas, tačiau po jų dažniausiai laukia didysis namų tvarkymasis. Tačiau šis procesas gali ir nesukelti milžiniškų rūpesčių. Todėl dalinamės patarimais, kaip namus po švenčių susitvarkyti greitai bei lengvai.

Ruošą paverskite pramoga

Namų ruoša po švenčių neturėtų būti kančia. Todėl šį procesą paverskite pramoga. Įsijunkite mėgstamos muzikos, sukvieskite namiškius ir valykite namus su šypsena. Sukurti tokią nuotaiką leis ir šiųmečių švenčių dekoro fotografavimas.

Taigi prieš pradėdami tvarkyti namus, telefonu padarykite kelias namų papuošimų nuotraukas. Jei jums patiko, kaip šiemet pasipuošėte šventėms, turėdami prisiminimus, galėsite tai atkurti ir kitąmet.

Pošventinis tvarkymasis_3.jpeg

Planuokite

Sąrašai yra naudingi pačiomis įvairiausiomis situacijomis. Tvarkant namus po švenčių – taip pat. Todėl sudarykite užduočių, kurias reikia atlikti, sąrašą. Taip bus lengviau nuspręsti, kas iš namiškių kokį darbą atliks, o pats procesas bus greitesnis bei sklandesnis.

Pavyzdžiui, sudėti į vietas kalėdinius žaisliukus vaikams gali būti per daug sudėtinga. Tačiau mažieji puikiai moka siurbti grindis. Taigi darbų ir užduočių paskirstymas namų ruošai suteikia ypač daug efektyvumo.

Pošventinis-tvarkymasis_1.jpg

Sutvarkykite papuošimus

Namų tvarkymasis po švenčių nuo įprastos ruošos skiriasi tuo, kad savo vietą turi atrasti kalėdinės dekoracijos. Todėl eglutės lemputes, pavyzdžiui, galite susukti ant kartono gabalėlio. Taip kitąmet jas bus lengviau išvynioti ir nereikės vėl išpainioti laidų.

Kitas svarbus tokios namų ruošos elementas – dovanų popieriaus tvarkymas. Jo po švenčių lieka ne vienas rulonas, taigi sudėkite pastaruosius į daiktadėžes. Tuomet pakavimo popierius nesusigadins, išliks sausas ir bus dar naudojamas kitąmet. Daiktadėžes su juo padėkite į spintą ar paslėpkite po lova ir rūpesčių – kaip nebūta.

Pošventinis-tvarkymasis_2.jpg

Dalinkitės gerumu

Kalėdos yra gerumo šventė, todėl nepraraskite jo ir pasibaigus šventiniam laikotarpiui. Jei dovanų gavote naujus batus, drabužių, žaislų ar kitų naudingų daiktų, senieji jums galbūt jau nebereikalingi?

Juos galite paaukoti tiems, kurie to neturi. Todėl surinkite dar gerus, tačiau jau nebereikalingus daiktus, kuriuos supakavę aplankykite paramą ukrainiečiams, senjorams ar vienišiems vaikams teikiančias organizacijas.

Išsiruoškite ten drauge su savo mažaisiais. Gerumas, kuriuo dalinatės ne tik per šventes, bet ir joms pasibaigus, bus puikus pavyzdys vaikams.