• Patarimai
  • 2022-04-06
  • 924 peržiūros

Artėja Velykos: kokie dekoro elementai populiariausi šiais metais

Ne už kalnų – svarbiausia pavasario šventė, kupina gyvybės ir atbudusios gamtos ženklų. Velykų džiaugsmą namuose liudys ir specialiai šiai šventei sukurtos dekoracijos. 2022 metais išskiriamos kelios puošybos tendencijos, tarp kurių – Velykų medžio sugrįžimas ir vėl mėgstamos velykinių zuikių figūrėlės ar vaizdai. Žemiau – šios ir dar keletas idėjų, kaip puošti namus!

Vainikai

Daugeliui jau įprasta, kad artėjančias Kalėdas skelbia ant durų pakabintas kalėdinis vainikas. Vainikas – puikus dekoro elementas, kurį, su trupučiu vaizduotės, galima pritaikyti kone kiekvienai šventei, Velykoms  –  taip pat.

Velykų vainikui nupinti reikės pavasarinių augalų  –  tai gali būti lauko gėlės, vietinėje parduotuvėje įsigyti žiedai ir žalumynai. Tokiam vainikui galite naudoti ir dirbtinius, arba džiovintus augalus  –  svarbiausia rinktis tokius, kurie alsuotų žaluma, atrodytų gyvybingai, geriausia rinktis pastelinių, švelnių spalvų.

velykos_dekoracijos_namams.jpg

Velykų medis

Šia idėja nenustebinsime  – velykinį medį galima laikyti tikra šios šventės klasika. Jam sukurti jums tereikės keleto plonų ir grakščių medžio šakelių, įstatytų į vazą. Ant šakelių kabinkite mėgstamas dekoracijas  –  tai gali būti popieriniai, mediniai ar kitokie margučiai. Galbūt  –  paukščių figūrėlės. O galbūt  –  ir pačių pagaminti gėlių žiedai ar kitokios figūrėlės, kurios jums asocijuojasi su pavasariu.

velykos_šventės_dekoracijos_namams.jpg

Velykų padėklas

Velykinių atributų kupinas padėklas gali tapti gražiu šventinio stalo akcentu. Jis taip pat išgelbės, jei namus norisi papuošti subtiliai  –  ne išbarstant dekoracijas po namų erdvę, o sutelkiant vienoje, puikiai matomoje vietoje.

Paimkite norimos formos ir dydžio padėklą, ant jo uždėkite samanų ar kitokios žalumos, o toliau  –  laisvė kurti! Ant minkšto gamtiško pagrindo galite sudėti margučius, šalia pastatyti keletą velykinių skulptūrėlių, indus su šventiniais skanėstais ar vazelę su šviežiomis gėlėmis.

Šventinis stalas

Kaip ir pati šventė, Velykų stalas turėtų simbolizuoti gamtą, energiją ir šviesą. Tam tiks šviesi, pastelinių spalvų arba augaliniais motyvais marginta staltiesė, vaza su šviežiomis gėlėmis arba jau minėtas Velykų medis stalo centre. Kiekvienam svečiui ant lėkščių padėtas servetėles papuoškite mažytėmis šakelėmis, gėlės žiedu arba spalvotu šokoladiniu margučiu, o galbūt  –   miniatiūrine keramikinio triušio ar viščiuko skulptūrėle. Mažos smulkmenos kuria didelę šventę, tad apgalvoti jas  –  verta.

Velykos_namuose_idėjos_dekoracijos.jpg

Velykų zuikiai

Tarp mėgstamų didžiausios pavasario šventės simbolių  –  zuikiai, avinėliai ir maži viščiukai. Šių gyvūnų atvaizdus, atsirandančius ant indų ar tekstilės, mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Šiais metais būtent mielos velykinių zuikių figūrėlės yra itin populiarios. Ieškokite zuikiais margintų servetėlių, puodelių, keramikinių figūrėlių, zuikio formos žvakidžių ir kitokių žavingų smulkmenų. Nepadauginkite –  nebent šiuos mielus padarėlius mylite be saiko!