• Patarimai
  • 2023-04-26
  • 397 peržiūros

Pavasarį kraustomės į balkoną: kaip tinkamai jame pasirinkti baldus?

Pavasaris ir vėl kviečia mėgautis saule, lauko oru bei kitais šiltojo sezono malonumais. Geriausia vieta tai padaryti namuose – balkonas, kuris šiuo metu gali tapti papildomu kambariu. Norint jame ilsėtis, dirbti, valgyti ar suburti draugus, prireiks tinkamų baldų. Todėl dalinamės praktiškais patarimais, kaip pastaruosius išsirinkti.

Padidinkite erdvę

Dalis žmonių balkone įrengia jaukią, poilsiui skirtą erdvę. Tačiau neretas ją panaudoja labai praktiškai. Todėl balkone laiko daiktus, kurie neranda vietos namuose. Visgi tokia šios erdvės funkcija kartais kelia iššūkių. Mat tipiniai daugiabučių balkonai – dažniausiai ilgi, siauri ir stokojantys vietos.

Norint tai išspręsti, verta pasidairyti aukštų, prie sienos tvirtinamų lentynų ar spintelių. Jos maksimaliai leis išnaudoti balkono sienas ir paliks laisvas grindis. Toks sprendimas – labai sumanus. Mat taip balkono erdvė vizualiai atrodo didesnė, jaukesnė, o geriausia – joje telpa labai daug vietos namuose nerandančių daiktų.

Balkono-baldai-4.jpg

Patogiai įsitaisykite

Namus susitvarkėte, daiktus sudėjote, norisi pertraukėlės? Balkonas tam – puiki vieta. Čia galima gerti rytinę kavą, atšilus pasimėgauti gaiviu sulčių kokteliu, o vakare su arbata lydėti besileidžiančią saulę. Tačiau šiems malonumas reikia tinkamų baldų.

Todėl mažesnės erdvės balkonuose ypač praverčia sulankstomi, pakabinami ar sieniniai stalai bei kėdės. Šiuos baldus prireikus galima suskleisti, o panorus įsitaisyti – išlankstyti ir pasidėti patogias pagalvėles. O jei balkonas – nestandartinis ir turi daugiau vietos, pastatykite jame modulinę sofą. Šį patogų baldą taip pat galima dengti tekstile, pagalvėlėmis ir jaukumo bei malonumų bus dar daugiau.

Balkono-baldai-2.jpg

Įsirenkite lauko biurą

Balkonas gali tapti ne tik sandėliavimo ar poilsio vieta. Čia pavasarį dirbti – vienas malonumas. Mokslininkai įrodė, kad grynas oras ir natūrali šviesa pastebimai padidina produktyvumą bei leidžia dirbti efektyviau ir našiau. O kaip tai padaryti patogiai?

Balkone jau turite stalą. Jei jo dar neįsirengėte, įsigykite nešiojamojo kompiuterio padėklą. Ekraną ir akis per daug apšviečia saulė? Pasistykite skėtį ar susimontuokite specialią uždangą, jei dirbsite dažniau. Beliks tik pasirūpinti elektros instaliacija. Tai išspręsti galite labai lengvai – tiesiog pasinaudokite ilgintuvu. O jei balkone visada norite šviesos, muzikos ar jaukių kino vakarų, pakvieskite specialistus ir jie pasirūpins visais įvadais.

Balkono-baldai-5.jpg

Atidarykite namų restoraną

Visi minėti balkono funkcionalumai – tik dalis šios erdvės potencialo. Mat ji puikiai tinka ir mėgautis maistu. Juk grynas oras – tobuliausias kiekvieno valgio prieskonis bei ingredientas. Todėl norint balkone mėgautis maistu, pravers tos pačios sulankstomos kėdės ir stalas. O jei reikia patogiai atsivežti indus ir vakarienę, įsigykite vežimėlį. Tada pasirūpinkite staltiese, stalo kilimėliais ir LED apšvietimu. Voilà – turite namų restoraną balkone.

Į jį jau galite pasikviesti ir draugus. Vakarėliui balkone prireiks LED girliandų, jaukių pakabinamų žibintų bei patogios vietos atsisėsti. Įsitaisykite, žiūrėkite filmus ar planuokite artėjančios vasaros keliones. Jūsų balkonas jau paruoštas šiltojo sezono nuotykiams ir istorijoms.