• Patarimai
  • 2023-07-18
  • 1644 peržiūros

Namuose nerandantiems vietos dviračiui – penki originalūs bei sumanūs jo laikymo sprendimai

Vasarą dviračiu judėti mieste ar gamtoje – greita, sveika, patogu ir tvaru. Tačiau neretai džiaugsmas šia transporto priemonė baigiasi namuose, kuriuose reikia rasti vietos ją laikyti. Dėl to dviratis dažnai atsiduria garaže, sandėliuke ar balkone, nors toks sprendimas nėra pats tinkamiausias. Kaip tai pakeisti? Perskaitykite penkis sumanius, originalius bei vietą taupančius dviračių laikymo namuose sprendimus ir sužinosite.

Tvirtinkite ant lubų

Dviračių mylėtojams ši transporto priemonė neretai tampa tikru šeimos nariu. Tačiau vietos širdyje jai kartais yra daug daugiau nei namuose. O tai dažniausiai nutinka tuomet, kai būstas – mažesnis.

Visgi net ir tokiu atveju yra sprendimas. Gyvenant mažesnio ploto namuose, praktiškai išnaudoti galima visą erdvę ir tam ypač tinka lubos. Todėl pritvirtinkite ant jų pakabinamą laikiklį. Pastarasis itin pravers siaurame koridoriuje. Jei čia džiugina ir aukštos lubos, dviračio laikymo iššūkių – kaip nebūta.

Toks laikiklis išties taupo vietą. Tiesiog pakelkite ant jo dviratį, laisvai judėkite po namus ir praktiškai išnaudokite visą koridoriaus tūrį. Tačiau atminkite – saugumu privalu kruopščiai pasirūpinti. Todėl laikiklį montuokite saugiai ir tvirtai.

Išnaudokite prieškambarį

Dviračių mylėtojams ši transporto priemonė neretai yra tokia pat svarbi kaip batai ar drabužiai. O jiems namuose be kitų erdvių esame įpratę skirti dalį prieškambario. Tačiau ir dviratis čia tvarkingai sudėtiems batams bei drabužiams gali puikiai palaikyti draugiją.

Tam prireiks specialaus stovo, kurį sukūrė dizaineriai. Nusipirkite jį ir džiaukitės stilinga interjero detale. Šis stovas taip pat yra labai praktiškas bei patogus – grįžę namo, galėsite prieškambaryje nusiauti batus, pasikabinti vėsesniu oru užsidėtą švarkelį ir įstatyti dviratį. Erdvė prie buto durų atrodys ir tvarkinga, ir bus išties funkcionali.

Dviratis-5.jpg

Papuoškite namus

Kuomet į šeimą atkeliauja dviratis, tikėtina, šių transporto priemonių namuose ateityje rasis ir daugiau. Tačiau kaip juos visus laikyti taupant vietą?

Išeitis – funkcionalus stovas, ant kurio telpa keli dviračiai. Pakabinti vertikaliai vienas virš kito, jie puikiai taupys vietą. Be to, tokį stovą galima pasigaminti specialiai ir darniai pritaikyti prie namų interjero. Tuomet šis sprendimas bus ne tik praktiškas, bet ir puošnus.

Todėl į dviračių laikymą namuose pažiūrėkite kūrybiškai. Stovą paverskite interjero detale, kuri parodys, kad būsto šeimininkai aktyvų ir sveiką gyvenimą puikiai derina su asmeninės erdvės grožiu.

Būkite praktiški

Jei namuose turite sienos nišą, kurioje telpa dviratis – puiku. Tikėtina, kad joje esate įpratę laikyti šią transporto priemonę ir erdvę išnaudojate praktiškai. Tačiau tokį sprendimą galima dar labiau patobulinti. Kaip?

Virš dviračio laikymo aukščio įrenkite lentynas ar stalviršį. Taip turėsite papildomos vietos darbui arba daiktų laikymui ir dar praktiškiau išnaudosite erdvę. O jei siena nišoje virš dviračio tuščia, pasikabinkite paveikslus su motyvuojančiomis citatomis. Jos ir įkvėps gyventi sveikai, ir puikiai papuoš namus.

Atiduokite visą dėmesį

Kartais dviratis tampa savotišku interjero svetimkūniu, kurį turime priderinti prie namų stiliaus, rasti jam vietos arba pastatyti kampe ir stengtis nekreipti dėmesio. Tačiau tai nėra taisyklė.

Dviratis-2.jpg

Jei dviratis yra gyvenimo būdas ir didžiulė aistra, jis gali tapti pagrindiniu namų akcentu. Pavyzdžiui, šią transporto priemonę specialiu laikikliu pakabinę ant svetainės sienos, pastarąją dekoruokite gatvės, gamtos, lenktynių ar kitu asociatyviniu vaizdu. Taip dviratis gražiai įsilies į interjerą, atsidurs pačiame jo centre ir taps ryškia, išraiškinga bei unikalia savito namų stiliaus dalimi.