• Patarimai
  • 2023-11-26
  • 257 peržiūros

Interjero dizainerė pristato žiemos tendencijas: kas namuose bus madinga šį šaltąjį sezoną?

Ruduo beveik baigėsi, prasideda žiema, o su ja į namus ir interjerus atkeliauja naujos mados tendencijos. Nors pastarosios, sako interjero dizainerė Eglė Aravičiūtė Tamaliūnė, artėjant šalčiausiam metų laikui kardinaliai nekinta, asmeninės erdvės dekoravimas taikosi prie sezoninių pokyčių. Kokie jie ir kas bus madingiausia namuose šią žiemą? Apie tai ir pasakoja interjero dizainerė.

Madingas nuosaikumas ir kontrastai

Pasak E. Aravičiūtės Tamaliūnės, šių metų interjero madų išskirtinumus atspindės ir prasidedanti žiema. Todėl, jos teigimu, namuose bus madingos visos 2023-ųjų pagrindinės tendencijos – ramios šviesios spalvos, apvalios formos, natūralios medžiagos.

Tai, pastebi E. Aravičiūtė Tamaliūnė, atspindės ir asmeninės erdvės dekoravimas. Šią žiemą namuose madas diktuos šviesus koloritas, apvalesnės bei aptakesnės baldų ir kitų interjero detalių formos. Pastarieji namų akcentai taip pat bus labiau monolitiški, architektūriški, išsiskirs minkštesniais ar tokį įspūdį sudarančiais paviršiais.

„Taip interjeruose siekiama jaukumo, šilumos pojūčio. Todėl artėjančią žiemą namuose dominuos šiltos spalvos – ruda, rusva, gelsva, bus mažiau šaltų atspalvių. Taip pat madingi išliks medžio paviršiai. Jie interjeruose persipins su tekstile, kuri šį sezoną turi tendenciją atrodyti ypatingai minkšta bei jauki. Aktualūs išlieka ir kiti natūralūs paviršiai bei medžiagos – ypatingai madingas bus natūralus akmuo. Jį verta rinktis ne tik ramių, žemiškų tonų, bet ir įdomesnių ryškesnių spalvų“, – sako interjero dizainerė.

Kita tendencijų kryptis, anot E. Aravičiūtės Tamaliūnės, yra šviesiems interjerams suteikti kontrasto. Tai daroma išlaikant ramią bendrą dekoro stilistiką, tačiau ją supriešinant tamsesniais tonais ar ryškesniais raštais, taip pat spalvomis, kurios pagyvina asmeninę erdvę, namams įkvepia daugiau energijos.

„Interjeruose bus madingi ir metaliniai paviršiai. Daug metalo naudojama ir baldams. Tačiau iki šiol madingas auksas jau praranda savo aktualumą. Jį keičia šaltesnių arba prislopintų atspalvių metalai“, – teigia E. Aravičiūtė Tamaliūnė.

Svarbus esminis principas

Paklausta, kodėl būtent šios tendencijos būdingos artėjančiam žiemos sezonui, interjero dizainerė tikina – prasidedant šaltajam metų laikui, namuose natūraliai norisi jaukumo ir šilumos. O tai sukurti, anot E. Aravičiūtė Tamaliūnė, galima ir jau minėtomis asmeninės erdvės dekoro priemonėmis, ir papildomomis detalėmis.

„Interjere patarčiau rinktis daugiau tekstilės gaminių – pagalvėlių, pledų, kilimų. Šios detalės sukurs ir jaukumo, ir saugumo pojūčius. Noras namuose jaustis saugiai šiuo metu ypač aktualus. Jį diktuoja sudėtinga geopolitinė situacija pasaulyje“, – pažymi interjero dizainerė.

Jos teigimu, be jau minėtų tekstilės gaminių, žiemą namuose verta apgalvoti ir apšvietimą. Pastarasis turėtų būti šiltesnio atspalvio, o geriausia – sudarytas iš kelių šaltinių, kuriuos galima naudoti išjungus pagrindinę šviesą.

„Toršeras, ant konsolės ar komodos pastatytas šviestuvas, uždegtos kelios žvakės ar šilta šviesa šviečianti šventinė dekoracija. Visa tai namams tikrai suteiks jaukumo žiemą. Kitas svarbus akcentas yra kvapai. Jie – nematoma interjero dalis, tačiau šiltesni, šiek tiek saldesni ar kepinių prieskonių, visada sušildys asmeninę erdvę, suteiks šiek tiek intymumo“, – pažymi E. Aravičiūtė Tamaliūnė.

Pabaigai interjero dizainerė akcentuoja – visų minėtų detalių ir akcentų verta naudoti su saiku. O būtent saikinga bendra visuma, sako ji, ir sukuria stilingos bei jaukios erdvės pojūtį prasidedant žiemos sezonui.