• Patarimai
  • 2023-12-03
  • 800 peržiūros

Madingiausios 2024-ųjų baldų dizaino tendencijos

Dėmesys tvarumui, aptakios formos ir natūralios medžiagos bei spalvos. Tokios baldų dizaino tendencijos, sako interjero dizainerė, interjero ir dekoro studijos „Menas gyventi“ vadovė Monika Noreikienė, vyraus artėjančiais 2024-aisiais. Ji pastebi – šiųmetės mados kitąmet per daug nesikeis, todėl namuose besidžiaugiantys „Teddy“ audinio sofa ar pliušo foteliu ir toliau išliks madingi. Pasak interjero dizainerės, yra ir tokių baldų tendencijų, kurios 2024-aisiais jau praras savo aktualumą.

Mados kardinaliai nesikeis

Medis, akmuo ir aptakios formos. Tai, pasakoja M. Noreikienė, yra populiariausi elementai, vyraujantys dabartinėje baldų dizaino rinkoje. Šios tendencijos, diktuojamos garsiausių pasaulio dizainerių ir gamintojų, bus aktualios artėjančiais 2024-aisiais.

„Baldų rinkoje madingu išliks ir sąmoningas vartojimas, kuris ir toliau nepraranda savo populiarumo. Taip pat – natūralios spalvos, faktūros, interjero detalės ir audiniai, į mados viršūnę įžengę dar šiemet. Besirenkantys „Japandi“ ar „Asian fusion“ dizaino stilių ir toliau gali save vadinti gero skonio žinovais. Ši interjero stilistika – vis dar ant bangos“, – sako M. Noreikienė.

Pašnekovės teigimu, savo aktualumo 2024-aisiais nepraras ir sendinto žalvario detalės, minkšti „Teddy“ bei pliušo audiniai. Todėl turintys tokius baldus bei sekantys dizaino naujienas gali išlikti ramūs – jų namai vis dar atrodys madingai.

„Šios mados taip greitai nesikeičia. Pokyčiai į baldų kolekcijas, priešingai nei drabužių, ateina iš lėto ir palengva. Todėl pamėgę šiemet populiarius stilius, medžiagas ar apdailos detales gali būti tikri – tai bus madinga ir aktualu bent keletą artimiausių metų“, – tikina interjero dizainerė.

Atskleidė, kas nebemadinga

Tačiau ne visi baldai, kurie dažnam dar patinka, ir 2024-aisiais bus vadinami madingais. Viena į šešėlį besitraukiančių tendencijų, anot interjero dizainerės, yra ratanas.

„Iš šios medžiagos pagaminti baldai pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo. Juos pamėgo „Boho“ stiliaus mylėtojai ir visi tie, kurie norėjo natūralumo dvelksmo interjeruose. Tačiau dabar ratanas, o ypač – iš šios medžiagos pagamintos kėdės, po truputį praranda savo aktualumą. Tai – natūralu: šis tendencija buvo trumpalaikė. Nors, kita vertus, geras, aukštos kokybės ratano baldas drąsiai gali būti pavadintas klasika“, – pažymi M. Noreikienė.

Tačiau ji siūlo nepamiršti auksinės namų interjero kūrimo taisyklės, kuri aktuali ir renkantis baldus savo asmeninei erdvei.

„Visos mados bei tendencijos yra tik rekomendacijos. Jei mėgstate baldus, apie kuriuos ir nešneka garsiausi pasaulio dizaineriai, drąsiai rinkitės juos savo namams. Taip kursite unikalų ir individualų asmeninės erdvės įvaizdį. Jis bus originalus ir atspindės kiekvienų namų savitumą“, – pataria M. Noreikienė.