• Patarimai
  • 2023-10-13
  • 908 peržiūros

Mikrocementas: apdailos naujovė, kurianti „instagraminius“ interjerus

Ieškantys interjero apdailos sprendimų, įkvėpimo dažnai dairosi socialiniuose tinkluose. O juose šiuo metu vis dažniau galima išvysti namus, įrengtus su viena karščiausių naujienų – mikrocementu. Tai – ypač universali, praktiška, ilgaamžė ir moderni apdailos technologija, dekoruotoms erdvėms suteikianti šiuolaikiškumo, minimalizmo bei vientisumo įspūdį. Todėl ekspertai pasakoja apie mikrocemento savybes, jo panaudojimo galimybes ir atskleidžia, kodėl vis daugiau žmonių savo namams nusprendžia rinktis šią naujovę.

Simpatijas lemia privalumai

Mikrocementas rinkoje pasirodė prieš kelerius metus, o šiandien tampa vis dažnesniu ir populiaresniu pasirinkimu. Taip teigia įmonės „Baltic Deco“, atliekančios namų interjero sienų bei lubų dekoravimo ir apdailos darbus, vadovas Antanas Apulskis. 

Anot pašnekovo, mikrocementas yra tanki, polimerinė danga. Jos pagrindinės sudedamosios dalys – cementas, smėlis ir specialūs polimerai. A. Apulskis pasakoja – ši speciali medžiaga, vis dažniau pasirenkama interjero sienų, grindų bei lubų dekoravimui, yra labai plona, dažniausiai tik kelių milimetrų storio. 

Ji gali būti dengiama beveik ant visų paviršių̨: betono, plytelių̨, medžio ar netgi MDF plokštės. Todėl mikrocementas – labai praktiškas ir universalus. „Jį galima panaudoti svetainės, kitų kambarių, vonios, dušo kabinos, laiptų, grindų įrengimui. Taip pat virtuvėms, lenktiems ar nelygiems paviršiams, funkcinėms bei akcentinėms zonoms. Mikrocementas tuo ir unikalus, kad tinka kone visų paviršių apdailai tiek namuose, tiek ir komercinėse erdvėse“, – sako A. Apulskis.

Tokiai nuomonei pritaria ir „Baltic Deco“ bendrasavininkas bei projektų vadovas Artūras Savickas. Eksperto teigimu, išskirtinė mikrocemento savybė yra praktiškumas – šios medžiagos pritaikymas skirtingiems paviršiams leidžia išvengti sudėtingų̨ išmontavimo darbų.

„Juo dekoruotos erdvės kartu atrodo moderniai, minimalistiškai, yra vientisos. Taipogi, ši medžiaga – glotni, be sujungimų ar siūlių, kurios sutrikdytų bendrą įvaizdį. Be to, mikrocementą lengva priderinti interjere, kadangi galima rinktis iš įvairių faktūrų bei spalvų̨ alternatyvų. Tai ir lengvai valoma, labai tvirta medžiaga, kuri atspari įbrėžimams, smūgiams, didesnėms apkrovoms, drėgmei“, – pažymi A. Savickas. 

Siūlo viską įsivertinti 

Paklaustas, kada atsiskleidžia didžiausias mikrocemento potencialas, A. Savickas pastebi – ši medžiaga nustebina norinčius kurti šiuolaikišką interjerą, o kartu turėti patvarią ir funkcionalią technologiją jo apdailai. Tačiau, anot eksperto, darbus būtina atlikti kokybiškai. A. Savickas prabrėžia – mikrocementą reiktų tinkamai sumontuoti ir uždengti.

Tik taip, antrina A. Apulskis, jis išlaikys savo savybes ir išvaizdą̨ ilgą laiką. Antraip, tikina „Baltic Deco“ vadovas, galima susidurti su šios medžiagos trūkumais. 

„Mikrocemento sumontavimas ir uždengimas gali būti sudėtingi procesai, reikalaujantys patirties, žinių, profesionalių meistrų įgūdžių. Dėl šių priežasčių jo kaina yra nemaža, ypač, jei prireikia didesnių plotų apdailos. Įkainiai priklauso ir nuo pasirinktų efektų, pageidaujamų tekstūrų bei medžiagų̨. Be to, mikrocementas yra kietas, o tai gali lemti didelį triukšmą̨ ant jo vaikštant. Todėl reiktų apmąstyti, kokiomis papildomomis priemonėmis – kilimais, augalais, medžio apdailos elementais – būtų galima tai kompensuoti“, – teigia A. Apulskis. 

Kuria dizaino vertę 

Tačiau pašnekovai vieningi – aukštesnė mikrocemento kaina ar dalis nepatogumų neturėtų žmonių atbaidyti nuo šios medžiagos pasirinkimo. Mat ji, akcentuoja ekspertai, puikiai tinka tiems, kurie seka naujoves, nori pasitelkti inovacijas įsirengdami namus ir gyventi erdvėse, alsuojančiose karščiausiomis tendencijomis. 

„Mikrocementą renkasi šiuolaikišką interjerą kuriantys žmonės. Tai pastebime dirbdami su dizaineriais, architektais, modernius namus ar verslo erdves projektuojančiais specialistais. Jiems ši medžiaga leidžia užtikrinti unikalią dizaino vertę. Todėl šiandien mikrocementą galime vadinti vienu iš geriausių sprendimų norintiems estetiškų, puikiai atrodančių namų. Jis leis sukurti būstą, kuris primins socialiniuose tinkluose ar žurnaluose matomus pavyzdžius“, – sutaria pašnekovai.