• Patarimai
  • 2023-06-22
  • 1082 peržiūros

Norite greitai ir lengvai atnaujinti balkono grindis? Išbandykite sparčiai populiarėjantį sprendimą

Prasidėjus vasarai, namų balkonas tampa tikra taip išsiilgto karštojo metų sezono rezidencija. Norint ja visapusiškai mėgautis, dažnas imasi šios erdvės pokyčių, tačiau kokių atnaujinimo planų beturėtume, siekiame susitvarkyti greitai, paprastai ir be didesnių finansinių iššūkių. Sprendimų, kaip tai padaryti, yra daugybė, o vienas naujausių – montuojamos grindų plytelės. Jų nereikia klijuoti, todėl darbai nereikalauja specialių įgūdžių ar meistrų pagalbos ir, svarbiausia, balkonas atnaujinamas ilgam ir be rūpesčių.

Charakteris – nepretenzingas

Rinkoje montuojamos plytelės pasirodė jau prieš šešerius metus, tačiau savo populiarumo piką jos pasiekė šiuo metu. Šią inovaciją dabar pamėgo privačių namų savininkai, kurie atnaujina terasas, kiemus ir aplinką.

Visgi, sako montuojamomis plytelėmis prekiaujančios įmonės „plytelesterasoms.lt“ atstovas Mindaugas Kuosa, tokį sprendimą noriai renkasi ir daugiabučių gyventojai. Mat jis puikiai tinka greitam bei paprastam balkonų remontui ar atnaujinimui.

Montuojamos plytele╠ćs 3.jpg

„Esame įpratę, kad plytelių klijavimas namuose primena ilgą ir sudėtingą procesą. Taigi su juo be meistrų pagalbos susitvarko tik retas. Tačiau technologijos kinta, randasi modernūs plytelių montavimo būdai. Būtent taip ir galima apibūdinti tokį sprendimą. Šios plytelės – 2 cm storio, pagamintos iš akmens masės ir klojamos be įprastų klijų bei siūlių glaisto. Jas galima tiesiog sudėti ant reguliuojamo aukščio atramų, dar vadinamų pjedestalų. Trumpai tariant, procesas ir baigtas“, – pasakoja M. Kuosa.

Anot jo, toks greitas bei patogus plytelių montavimas ypač pasiteisina norintiems taupyti laiką, jėgas bei pinigus. To priežastis – reguliuojamos atramos. Ant jų ir dedamos plytelės, kurios gali būti montuojamos skirtingame aukštyje.

„Reguliuojamos atramos siekia nuo 11 mm iki net pusės metro. Jos pritaikomos prie balkono grindų, o kartu užtikrina, kad plytelės neatšoks. Svarbu paminėti, jog šią dangą galima ne tik lengvai sudėti, bet ir išimti bei pakeisti. Tačiau išmontavimo prireiks panorus nebent kito rašto ar spalvos. Mat plytelės yra atsparios didžiausioms apkrovoms, kintamoms klimato sąlygoms, temperatūrų šuoliams, saulės spinduliams, pelėsiui, dideliam šalčiui. Jos ir nedegios, ilgaamžės, atitinka visus degumo klasės reikalavimus. Dėl tokio nepretenzingo charakterio plyteles ir pamėgo terasų savininkai, bet šie privalumai pasiteisina ir balkonuose“, – pažymi M. Kuosa.

Montuojamos plytele╠ćs 1.jpg.jpeg

Privalumų – ne vienas

Paklaustas, kuo šios plytelės skiriasi nuo kito populiaraus balkono grindų atnaujinimo būdo – medinės keičiamos dangos – M. Kuosa tikina: toks sprendimas yra optimalesnis. Anot jo, plytelių po tam tikro laiko nereikia perdažyti, atnaujinti ar dengti alyva.

„Dauguma balkonų turi betoninę dangą. Ant jos labai lengva sudėti plytelėms montuoti reikalingas atramas. Kartu dažnos balkonų grindys neturi pakankamo aukščio iki durų varsčios. O tokios plytelės su minimalia reguliuojama atrama užima tik 38 mm“, – teigia pašnekovas.

Montuojamos plytele╠ćs 2.jpg

Jis priduria – šis sprendimas ypač pasiteisina ir šiuo metu populiariuose moderniuose interjeruose. Mat plyteles galima prie pastarųjų priderinti, rinktis marmuro, betono, taip pat medžio ar kitų tekstūrų imitacijas.

„Skirtingos jų kolekcijos pasižymi funkcionalumu, aukšta kokybe, nesenstančiu dizainu, elegancija bei estetika. Plyteles taip pat labai lengva prižiūrėti, todėl tai ir labai praktiškas sprendimas balkono erdvei. Visus šiuos privalumus papildykite paprastu plytelių montavimu ir tuomet nekils abejonių, kodėl jas vertėtų rinktis“, – kalba „plytelesterasoms.lt“ atstovas.