• Patarimai
  • 2023-05-24
  • 513 peržiūros

Karščiausia pasaulinė interjero mados tendencija – širdis suminkštinę „Teddy bear“ audiniai

Šių metų pradžioje Vokietijoje, Frankfurte prie Maino, vyko kasmetinė, viena didžiausių pasaulyje tarptautinė namų ir tekstilės paroda „Heimtextil“. Be kitų 2023-ųjų interjero tendencijų, čia pristatyta išskirtinė naujiena – minkštutėliai pliušiniai (angl. „Teddy bear“) tipo audiniai. Tačiau jie – ne tik jaukūs ir mieli bei puikiai tinkantys vaikų kambariui. „Teddy bear“ medžiagos jau vadinamos ir vienu karščiausių modernaus interjero akcentų, naudojamų šiuolaikiniams baldams bei kuriančių harmoningo ir unikalaus įvaizdžio namus.

Suteikė daugiau žaismo

Moderniam interjero dizainui būdinga vienspalvė spalvų paletė, švarios linijos, minimalizmas ir natūralios medžiagos. Todėl šis stilius neretai būna griežtesnis, turintis aiškią idėjos išrašką. Dėl tokių priežasčių modernų interjero dizainą pamėgo šiuolaikiški, išpuoselėtą skonį turintys būstų šeimininkai, kurie gali būti tikri – jų pasirinkimas iš mados išeis dar negreitai.

Tačiau karščiausios namų kūrimo tendencijos modernistams pasiūlė asmeninei erdvei sutekti daugiau žaismingumo ir jaukumo. Taip interjero dizaino naujienų sraute atsidūrė „Teddy bear“ audiniai. Jie į aplinką įneša daugiau žaismo, sušvelnina namus ir kuria netikėtus bei patrauklius derinius, kurie moderniuose namuose atrodo išties įspūdingai.

AdobeStock_557763312.jpg

Tvari alternatyva

„Teddy bear“ audiniai tikrai traukia akį bei dėmesį. Todėl smalsumas ragina sužinoti, kokia tai medžiaga? Ji iš esmės yra medvilninis audinys, kurį vis dažniau naudoja drabužių, interjero, baldų gamybos pramonė. Tai minkšta, puri, natūralų avikailį primenanti medžiaga. Ji gaminama iš skirtingų audinių, o šie būna labai įvairūs. Dalis pastarųjų sukuriama naudojant sintetines medžiagas. Tačiau „Teddy bear“ audiniai gali būti ir natūralus, pagaminti iš avikailio.

Visgi šiandien sintetinio kailio gamyba yra taip gerai išvystyta, kad jį net sunku atskirti nuo tikrojo. Ši medžiaga dažnai gaminama iš poliesterio bei akrilo, o toks derinys puikiai imituoja plisuotą ir lygią tikrą kailinę tekstūrą. Belieka tik ją nudažyti norima spalva.

Šių audinių privalumas yra tas, kad jie yra ne tik minkšti bei švelnūs, bet ir labai lengvai prižiūrimi bei stebėtinai patvarūs. Svarbu ir tai, kad „Teddy bear“ audiniai – tvari tikro kailio alternatyva, kuri pasižymi draugiškumu gamtai bei galimybe naudoti labai ilgai. 

AdobeStock_580069320.jpg

Teikia emocinį komfortą

Dėl savo išvaizdos, savybių ir sudėties šie medvilniniai audiniai tiesiog veržte įsiveržė į interjero naujovių mylėtojų namus. Minkštos kėdės, foteliai, sofos, lovos, jų užtiesalai ar pagalvėlės – „Teddy bear“ medžiagas dabar naudoja skirtingų baldų ir aksesuarų gamintojai.

Svarbu ir tai, kad šie audiniai taip pat veikia vartotojų emocijas. Mat jie kupini šilumos bei saugumo jausmų, kuriuos teikdavo pliušiniai vaikystės meškiukai. Taigi tokie baldai primena dienas, kai mumis būdavo pasirūpinta. O dabar, grįžę į savo namus po sunkios darbo dienos, galime įkristi į didelio pliušinio meškino-fotelio glėbį ir taip pasijausti saugūs – nusiraminti bei atsipalaiduoti.

AdobeStock_518257759.jpg

Būkite drąsūs

Pliušinių audinių baldais interjerą galima papildyti įvairiais būdais. Todėl drąsiai mėgaukitės karščiausiomis sezono naujienomis savo namuose. Ieškokite akį traukiančių interjero akcentų arba išlikite santūresni – rinkitės tik kelis medvilninių audinių aksesuarus.

Tai – labai estetiškos bei madingos namų detalės, kurios leis sukurti originalų bei unikalų asmeninės erdvės įvaizdį. Išbandykite.