• Patarimai
  • 2024-01-12
  • 1198 peržiūros

Pasižadėjusiems skaityti daugiau – 5 knygų laikymo idėjos

Sportuoti daugiau, gyventi aktyviau, valgyti sveikiau. Tokius pasižadėjimus daugelis duoda sau prasidėjus naujiems metams. Į jų sąrašą būtų galima įtraukti ir populiarų norą artėjančiais metais kuo daugiau skaityti. Jei sau tai pasižadėjote, sužinokite, kaip originaliai, estetiškai ir patogiai namuose laikyti knygas. Dalinamės penkiomis unikaliomis idėjomis.  

1. Užsidekite kūrybiškumu

Knygos ir jose aprašomos istorijos gali įkvėpti, suteikti išminties, sušildyti savo nuoširdumu. Šilumą bei jaukumą namuose teikia ir židinys, todėl jei namuose turite neveikiantį židinį, jame laikyti knygas gali būti labai simboliška. Be to, čia sudėtos mėgstamiausios istorijos atrodo estetiškai bei originaliai.

Tam net nereikia tikro židinio, galima paieškoti karkaso ir pasidaryti jį patiems. Dažnai matome neveikiančiame židinyje sudėtas žvakes, kurios suteikia ypatingo jaukumo namams. Tačiau ši idėja turi ir daugiau kūrybinio potencialo. Neveikiantis židinys su knygomis atrodys išties originaliai, bus funkcionalus ir unikaliai papuoš interjerą.

2. Atidarykite meno galeriją

Visos knygos yra meno kūriniai savo turiniu, o kartais stebina ir išore. Savo favoritų sąraše turėdami leidinių su unikaliais bei vizualiai patraukliais viršeliais, panaudokite jų grožį interjere. Jei knygų išorė atrodo estetiškai, namuose galite sukurti tikrą meno galeriją.

Tam puikiai tiks mados ar architektūros katalogai, fotografijų albumai. Pastatykite juos šalia turimų interjero detalių lentynose, padėkite ant kavos staliuko svetainėje. Ši meno galerija ir joje esančios knygos tobulai derės namų erdvėje, kartu parodydamos išpuoselėtą šeimininkų skonį.

3. Derinkite spalvas

Knygos bei jose pasakojamos istorijos, dažniausiai, būna labai spalvingos. Skirtingomis spalvomis neretai džiugina ir viršeliai, todėl gali puikiai papuošti interjerą. Viskas, ką reikės padaryti, tai sugrupuoti turimas knygas lentynoje pagal jų spalvas.

Taip sukursite spalviškai nuoseklų interjerą ir maksimaliai išpildysite asmeninės erdvės koloritą. Spalvomis derančios knygos puikiai įsilies į bendrą vizualinę visumą, namai atrodys harmoningai. 

4. Sukurkite prabangą

Namus papuošti gali ne tik originalūs knygų laikymo sprendimai, bet ir patys leidiniai. Todėl norėdami sukurti unikalų interjerą, aplankykite sendaikčių parduotuves, pasivaikščiokite po blusturgius ar gerai apžiūrėkite senelių spintas.

Čia galite rasti retų, seniai išleistų, bet vis dar puikiai atrodančių knygų. Sudėtos į antikvarinę vitriną stiklinėmis durimis, jos interjere atrodys ne tik puošniai, bet ir prabangiai. Net jei šių knygų niekada neskaitysite, galėsite džiaugtis išskirtinėmis namų detalėmis.

5. Praktiškumą panaudokite estetikai

Įvairios dėžės, pinti krepšiai ir vieliniai krepšeliai namuose visada panaudojami praktiškai. Tačiau jie puikiai tinka ne tik savo vietos neturinčių daiktų laikymui. Čia galima susidėti ir mėgstamas knygas bei įvairius žurnalus.

Jais pripildyti krepšiai, laikomi ant grindų, tobulai papildys madingus „Rustic“ ar „Boho“ stiliaus interjerus. Knygos ir žurnalai bus matomi, tvarkingai sudėti, turės savo vietą, o kartu taps stilingomis namų detalėmis, kurios asmeninei erdvei suteiks ir jaukumo, ir bohemiškos nuotaikos.