• Patarimai
  • 2024-03-27
  • 96 peržiūros

Šiųmetės Velykų dekoro tendencijos – interjero dekoratorių akimis

Nors Kalėdos vadinamos didžiausiomis metų iškilmėmis, kurioms labiausiai ruošiamės ir puošiamės, pavasarį pražystančios Velykos irgi gali pradžiuginti namus bei širdis. Todėl interjero dekoratoriai siūlo šiai šventei taip pat skirti kuo daugiau dėmesio. O tai padaryti galima ne tik tradiciškai puošiant šventinį stalą, bet ir visus namus, į kuriuos Lietuvoje šiandien po truputį atkeliauja Vakarų dekoro tendencijos. Sužinokite, kokios Velykos bus madingos šiemet.

Tradiciniams simboliams – originalios išraiškos

„Decobox.shop“ dekoratorių komandos, „Instagram“ platformoje šiuo metu turinčios virš 13 tūkst. sekėjų, bendraįkūrėjos Reda Noreikė ir Raimonda Simanavičienė Lietuvoje stengiasi plačiau papasakoti bei parodyti amerikietiškas Velykų dekoro tendencijas. Apie pastarąsias jos pasakoja ir savo paskyros lankytojams.  

Dekoratorės džiaugiasi, jog po truputį namų dekoravimas ir dekoro idėjų puoselėjimas tampa vis labiau aktualus kiekvienam. Todėl, kurdamos „Instagram“ turinį, jos rodo, kaip gali būti dekoruojami namai gražiausiai pavasario šventei – Velykoms. O vienas iš amerikietiškų šios šventės dekoro akcentų, anot R. Noreikės, yra velykiniai vainikai. Jie – labai tvarūs, nes namų papuošimui naudojami gali būti ne vienerius metus.

„Velykinis vainikas – labai madingas. Jis gali būti kuriamas ir iš natūralių medžiagų, o natūralumas šiemet akcentuojamas labiau nei bet kada. Mes rekomenduojame tam skirti kuo daugiau dėmesio. Velykų dekorui naudoti natūralias medžiagas – medį, šiaudą, liną bei, žinoma, pavasarines gėles. Juk ši šventė pasitinka pavasarį ir gamtos atgimimą. Todėl suteikime namams natūralumo akcentų“, – antrina R. Simanavičienė.

Jos priduria – Velykos kartu yra ir tradicijų šventė. Dėl šios priežasties namų dekoras neatsiejamas nuo tradicinės šventinės simbolikos. Pastarąją, dekoratorių teigimu, puikiai atspindi kiškiai ir kiaušiniai, kuriais galima labai originaliai papuošti asmeninę erdvę.

„Mūsų patarimas – jų medžiagiškumą derinti prie esamo namų interjero. Svarbu tik, kad visi elementai derėtų tarpusavyje. Taip sukursite šventinę, o kartu labai subtilią atmosferą namuose. Todėl derinkite spalvas, atspindinčias kiškio ir kiaušinių motyvus. Šiemet labai madingi švelnūs pasteliniai bei žemės atspalviai, o švelniai rausva ir šviesiai žalia yra šių metų TOP spalvų derinys, kurį rekomenduojame naudoti dekoruojant namus“, – pasakoja „Decobox.shop“ bendraįkūrėjos.

Aklai madų siūlo nesivaikyti 

Užsiminusios, kad natūralumas šiemet madingas nei bet kada anksčiau, dekoratorės tęsia – tvarus bei ekologiškas Velykų dekoras tikrai parodys stiliaus pojūtį. Pašnekovės kartu siūlo namus puošti ir kitomis natūraliomis detalėmis, pavyzdžiui, medžių šakomis.

„Jos namams suteiks gyvybės, gamtos prisilietimo. Medžių šakų dekorui patartume rinktis aplinkai draugiškus elementus, o velykinėms puokštėms dekoruoti, vazas iš ekologiško perdirbto stiklo. Visa tai puikiai papildys stikliniai bei popieriniai kiaušiniai. Jie vadinami karščiausia šių metų dekoro tendencija“, – pažymi R. Simanavičienė.

Visgi dekoratorės pastebi – domėtis madomis labai naudinga, tačiau aklai vaikytis visų madingų tendencijų ši dekoro komanda nerekomenduoja.

„Tai – labai laikina.  Žinoma, populiarios dekoro naujienos leidžia namus puošti skoningai, kurti erdvę, kurioje jausimės pakiliai, šventiškai ir puikiai nusiteikę. Tačiau kuriamas namų dekoras turi atspindėti būtent Jūsų šeimos kuriamas tradicijas, o ne matytas nuotraukas socialiniuose tinkluose. Svarbiausia – būkite originalūs, leiskite atsiskleisti visam savo kūrybiškumui ir taip sukursite unikalią šventę, kurios atkartoti negalės niekas kitas“, – šypsosi interjero dekoratorės.