• Patarimai
  • 2024-02-15
  • 245 peržiūros

Struktūrinis sienų dekoras: asmeninės detalės namų interjere

Sienų apdailai šiandien siūloma daugybė sprendimų, kurių pasirinkimas priklauso nuo noro, vaizduotės ir biudžeto. Jas galima dažyti, klijuoti tapetais, rinktis populiariąsias dekoro juosteles ar palikti natūralų betoną. Tačiau šiuo metu rinkoje pasirodė ir dar vienas inovatyvus apdailos būdas – struktūrinis sienų dekoras, sparčiai populiarėjantis visame pasaulyje ir jau atkeliaujantis į lietuvių namus. Kuo ypatinga ši technika ir kaip ja galima personalizuoti namų interjerą?

Universali ir personalizuojama 

Struktūrinį sienų dekorą lietuvių namuose įgyvendinančios „Dimense Décor“ rinkodaros vadovė Renata Čižauskienė sako – toks apdailos sprendimas vis dažniau atkeliauja į lietuvių namus. Nors jis puikiai tinka moderniems interjerams, derinamas gali būti su kone visais stiliais, naudojamas tiek akcentinėms sienoms svetainėje, tiek ir miegamojo ar vaikų kambariams. 

„Šiam dekorui sukurti naudojame skaitmeninę plataus formato 3D spaudą ir rankų darbą. Mūsų klientai gali patys ne tik nusidažyti, bet ir dekoruoti savo namų sienas. Struktūrinis dekoras yra naujovė, kuri atsirado iš poreikio surasti efektyvų, nebrangų ir ekologišką apdailos sprendimą komercinėms erdvėms. Tačiau šiandien taip sienos dekoruojamos ne tik biuruose, bet ir namuose“, – pasakoja R. Čižauskienė. 

Kadangi šis dekoras spausdinamas skaitmeniniu būdu, jo panaudojimo galimybės – labai plačios. Anot R. Čižauskienės, tokią apdailą galima pritaikyti bet kokio dydžio sienoms. Taip pat ji lengvai personalizuojama, standartiniai dizainai paprastai keičiami norimu dekoru ar sukuriamas unikalus variantas. 

Perkeliami ir savo vaikų piešiniai

Čižauskienė teigia, kad ši apdaila yra ir tvari – ji gaminama iš ekologiškų medžiagų, reiškiančių sąmoningą vartojimą, o kartu yra saugios žmogui bei aplinkai. 

„Svarbu ir tai, kad šiam dekorui nereikia tobulai paruoštų sienų, todėl taupomi darbo resursai ir finansai. Tokia apdaila paslepia nedidelius sienų netobulumus ir, pasirinkus tinkamus dažus, gali būti plaunama“, – pažymi R. Čižauskienė. 

Dar vienas tokio dekoro privalumas, anot jos, yra technologinis gamybos procesas. Šios sienos kuriamos pasitelkiant ne spalvas, o tekstūrą. 

„Todėl dekoruojant galima imituoti natūralias medžiagas – akmenį, medį, betoną ir daugelį kitų. Taip pat šios tekstūros sukuria ir norimą raštą ar piešinį. Todėl ant sienos galima perkelti netgi savo ar vaikų kūrybą. Taip namuose turėsime labai individualias ir asmeniškas interjero detales“, – pastebi R. Čižauskienė.