• Patarimai
  • 2021-12-17
  • 374 peržiūros

„Silver Tree“: neužtenka pasistatyti Kalėdų eglės – ją reikia ir tinkamai prižiūrėti

Svarbiausia Kalėdų puošmena, aplink kurią įvyksta stebuklai – žalia eglė. Nesvarbu, mažytė ar siekianti lubas – be namų centre atsiduriančio spygliuoto medelio sunku įsivaizduoti didžiąsias metų šventes. „Silver Tree“ – Kalėdų egles parduodančios, Lietuvoje puikiai žinomos įmonės vienas įkūrėjų Šarūnas Peikštenis pasakoja, kokios eglės populiariausios Lietuvoje, kaip jomis rūpintis, kad džiugintų kuo ilgiau ir kada suskubti eglę užsisakyti į namus.

Regis, „Silver Tree“ modelis Lietuvoje labai populiarus – egles ne tik parduodate, bet ir jas pristatote į namus bei po švenčių – atsiimate. Kaip „Silver Tree“ atsirado?

Mudu su broliu, dar būdami studentai ir norėdami verslauti, pagalvojome – kodėl nepardavinėjus Kalėdų eglučių? Į paslaugą įtraukėme ir nemokamą eglių pristatymą į namus, ir jų paėmimą šventėms jau pasibaigus. Tai labai aktualu miesto žmogui. Jau pirmaisiais metais sulaukėme nemažo susidomėjimo, nuoširdžių komentarų. Taip dirbame jau penktus metus – paslaugas teikiame visoje Lietuvoje, taip pat pradėjome dirbti Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Slovakijoje. Sėkmingai gyvuojame, na o Kalėdinių eglių reikia kasmet, todėl manau, kad gyvuosime ir toliau.

Kokias Kalėdų egles siūlote pirkėjams?

Prekiaujame tradicinėmis lietuviškomis eglėmis ir daniškais kėniais. Turime įvairių medelių – nuo mažyčių vazonuose iki didelių, daugiau nei 2 metrų aukščio. Visos eglės yra premium rūšies – garantuojame klientams kokybę, suteikiame garantiją, galimybę eglę pakeisti nepraėjus trims dienoms nuo įsigijimo. Tradicinės eglės auga Lietuvoje, o kėnius atsivežame iš Danijos.

Ar kuri šių rūšių yra populiaresnė?

Mėgstamiausi yra daniški kėniai, tačiau žmonės, kuriems artimos tradicijos, renkasi klasikines lietuviškas egles. Kėniai labiau mėgstami, nes ilgiau išlaiko pirminę išvaizdą – iki 2-3 savaičių, o net ir kiek apvytę, šie medžiai nenumeta spyglių. Tuo tarpu lietuviškos eglės greičiau netenka spyglių.

Kaip reikia rūpintis eglutėmis, kad jos kuo ilgiau išliktų gražios?

Stengiamės klientus edukuoti, nes prižiūrėti egles tikrai reikia – bent jau laistyti arba purkšti vandeniu. Kuo dažniau – tuo geriau. O jei yra laiko ir galimybių, patariame išnešti eglę kuriam laikui į balkoną ar terasą, kur vyrauja vėsi temperatūra. Gerai, jei eglė penkias dienas pastovi kambario temperatūroje, penkias dienas – vėsioje.

O jei eglė puošiama ir pastatoma balkone, ten visuomet ir būna, savo išvaizdą gali išlaikyti net porą mėnesių. Taip pat patariame eglę kambaryje statyti ne ilgiau nei likus dviems savaitėms iki Kalėdų, toliau nuo šilumos šaltinių. Ir, žinoma, reikia susitaikyti, kad eglė šiltoje namų aplinkoje per kelias savaites nuvys.

Pasibaigus šventėms, iš klientų nebereikalingas egles surenkate. Kur jos nukeliauja?

Surinktas egles atiduodame partneriams – medeliai dažniausiai perdirbami ir tampa biokuru. Kai kurie jas panaudoja trąšų gamybai. Tačiau keli mūsų partneriai kitose šalyse ketina surinktas egles atiduoti įmonei IKEA, kuri egles panaudos baldų gamybai.

Kuomet jau reikėtų suskubti ir rezervuoti Kalėdų eglę?

Rezervacijos prasideda jau pirmomis lapkričio dienomis. Pačių populiariausių eglių nebelieka iki gruodžio pradžios. Kai kurie žmonės eglę Kūčių išvakarėms rezervuoja dar spalio mėnesį.

Egles iš  klientų surenkame sausio 6-13 dienomis. Surinkimą įgyvendiname kiek galima tvariau – kad mažiau važinėtume ratais po miestus, pradedame nuo centro ir judame į atokesnius rajonus, miestų paribius. Žmonės būna informuoti, kada eglės bus paimamos – jas gali atiduoti patys, arba, jei yra išėję iš namų, palikti prie laiptinės ar durų.