• Patarimai
  • 2021-10-11
  • 583 peržiūros

„Linen Tales“ ir lino gaminiai – kokybė, ilgaamžiškumas ir jauki estetika

Jaukius ir švelnius lino gaminius siūlantis prekės ženklas „Linen Tales“ šį audinį vadina sujungiančiu tradicijas ir šiuolaikinį namų gyvenimą. Natūralus, tvarus ir gamtos pažymėtas lino audinys turi tiek praktinių ir estetinių verčių, kad pokalbio su „Linen Tales“ metu paaiškėja ir simpatija šiai medžiagai, ir prekės ženklo sėkmė.

Nuotrauka: Eglė Juzu
Nuotrauka: Eglė Juzu

Kaip atsirado prekės ženklas „Linen Tales“ ir kiek metų jis veikia? Kokia „Linen Tales“ misija?

„Linen Tales“ yra šeimos verslas, pradėtas prieš 25 metus, kai imta dirbti su lino audiniais. Tačiau „Linen Tales“, kaip galutinių lino produktų prekės ženklas, sukurtas 2013 m. Mūsų veiklos ir prekės ženklo siekis – kurti lino gaminius, kurie būtų ne tik praktiški, bet ir gražūs, estetiški, pripildytų interjerą savitumo.

Linas yra medžiaga, sujungianti tradicijas, klasiką su šiuolaikiniais, moderniais namais. „Linen Tales“ gaminiai nuo pat pradžių įsivaizduoti kaip spalvingi, švelnūs ir įkvepiantys – tokie jie ir kuriami. Šio prekės ženklo išskirtinumas ir stiprybė yra būtent modelių ir spalvų įvairovė.

Didžiuojamės, kad „Linen Tales“ produktai atitinka aukštos kokybės standartus, kurių siekiame. Visuomet išklausome savo klientus ir stengiamės kuo geriau suprasti jų poreikius, taip tikimės siekti vis geresnių rezultatų savo veikloje.

Photo-by-Egle-Juzu-2.jpg
Nuotrauka: Eglė Juzu

Kalbant apie liną, kuo išskirtinė ši medžiaga? Kokie jos privalumai?

Pirmiausia, linas yra natūraliai tvari medžiaga. Ji gaminama iš lino augalo, kurio auginimui reikia kur kas mažiau išteklių nei auginant, pavyzdžiui, plačiai naudojamą medvilnę. Kai linas surenkamas, skirtingos jo dalys naudojamos labai įvairiai – gaminamas ir linų sėklų aliejus, ir maisto papildai, kitos dalys pasitelkiamos virvių ir kitų gaminių pynimui, ir žinoma, lino audiniui. Dirbant su linu, nebūtinos jokios cheminės medžiagos, todėl šis audinys yra visiškai biologiškai suskaidomas. Siekiant tvaresnio gyvenimo, tai labai svarbu.

Linas unikalus savo spalva. Kad būtų galima atskirti lino pluoštą, nurauti linai paliekami gulėti lauke iki 6 savaičių. Žali linų stiebai išdžiūva ir paruduoja, o galutinę spalvą lemia saulės ir lietaus kiekis šio proceso metu. Todėl nedažytoje ir natūralioje lino medžiagoje matome visiškai unikalią gamtos sukurtą spalvą.

Linas yra tvirta ir ilgaamžė medžiaga, tai vienas svarbiausių jos privalumų. Taip pat ši medžiaga turi unikalią tekstūrą, gerai sugeria drėgmę ir greitai džiūsta, o tai – svarbios lino patalynės ir rankšluosčių savybės.

O kur dar kitos lino savybės – tinkamumas alergiškiems žmonėms, antibakterinės savybės, taip pat – termoreguliacinės savybės. Tad lino audinio naudų, kurias vertiname mes, ir mūsų klientai – gausu.

Photo-by-Egle-Juzu-3.jpg
Nuotrauka: Eglė Juze

Ką linas, kaip medžiaga, suteikia namų interjerui? Kokiame interjere linas geriausiai atsiskleidžia?

Linas yra labai „šilta“ medžiaga. Ji puikiai dera su kitomis natūraliomis, namuose esančiomis medžiagomis, pavyzdžiui, akmeniu, keramika, medžiu. Vienas iš lino audinio ypatumų ir išskirtinumų – lengvai susiglamžiusi faktūra. Šiuo ypatumu pasižymi tik nedaugelis audinių. Tokios lino estetinės savybės namams suteikia jaukumo, gylio ir šilumos.

Photo-by-Egle-Juzu.jpg
Nuotrauka: Eglė Juzu

Lino privalumai akivaizdūs, šie gaminiai ilgaamžiai – kaip juos prižiūrėti, kad net ir po daugelio metų šie gaminiai džiugintų akį?

Naudojant lino gaminius kasdienybėje, jie neišvengs įvairiausių dėmių. Per ilgus metus, dirbant su lino audiniu, radome nemažai efektyvių lino valymo būdų. Jų yra įvairių, tačiau pagrindinė ir pirmiausia taisyklė yra nelaukti – kuo ilgiau dėmės liks ant medžiagos, tuo sunkiau jas bus išvalyti. Todėl vos sutepus lino patalynę, staltiesę ar drabužius, išvalykite juos nedelsdami.

Keli patarimai, kaip išvalyti skirtingas dėmes, atsiradusias ant lino audinio:

  • Jei audinys išteptas gėrimais (arbata, sultimis), pamirkykite audinį šaltame vandenyje 10 minučių ir išskalbkite 40 laipsnių temperatūroje.
  • Jei audinys išteptas raudonu vynu – popierine servetėle nusausinkite medžiagą, tuomet visą dėmę padenkite druska ir palikite per naktį, kad išdžiūtų. Tuomet nubarstykite druską ir išskalbkite audinį įprastu būdu.
  • Audinį ištepus šviežiomis uogomis, nedelsiant užpilkite ant dėmės karšto verdančio vandens tol, kol dėmė pranyks. Tuomet išskalbkite audinį įprastu būdu.
  • Lino audinį aplaisčius kava, popierine servetėle nuvalykite kavos likučius. Tuomet dubenyje sumaišykite po du šaukštus indų ploviklio, baltojo acto ir vandens. Paimkite švarią šluostę, pamirkykite mišinyje ir išvalykite ant audinio esančias kavos dėmes. Kai jos pranyks, taip pat išskalbkite audinį įprastu būdu.