• Idėjų kambarys
  • 2021-02-09
  • 1711 peržiūros

Ryškiausios 2021-ųjų interjero tendencijos: įsivyraus geltona ir pilka

2021-ieji prasidėjo namuose – besitęsianti pandemija pakeitė darbo ir laisvalaikio įpročius, o namai – saugi užuovėja, į kurią grįžtama pailsėti – tapo pagrindine erdve, kurioje verda visas gyvenimas. Didžiąją laiko dalį praleidžiant namuose, kaip niekad svarbiomis tapo tokios savybės kaip patogumas ir funkcionalumas. Ne ką mažiau – autentiškumas ir maloni aplinka. Pasižvalgykite po 2021-ųjų metų interjero tendencijas – įvairias ir įkvepiančias.

Grandmillennial stilius – kas sena, tampa nauja

grandmillennial_tendencijos_interjeras..jpg 

Laikas kitaip pažvelgti į močiutės svetainę! Spalvos, raštai, baldai ir interjero detalės, matytos senelių butuose, pritaikoma naujai ir tampa autentiškumo bei išskirtinumo ženklu. Įvairūs nostalgiją ir jaukumą keliantys, istoriją slepiantys daiktai tampa alternatyva vienodiems masinės gamybos produktams.  

Kokias idėjas „pasiskolinti“ iš močiutės  namų ir pritaikyti savo interjere? Margi, gelėti tapetai, raštuoti baldų apmušalai, sunkios medienos stalas, senovinis lempos gaubtas – visa tai, saikingai pritaikyta moderniame interjere, toli gražu neatrodys kaip kičas, o suteiks interjerui šilumos ir autentiško stiliaus.




Tegyvuoja pilka ir geltona

Daugeliui puikiai žinoma tradicija – spalvų instituto „Pantone“ kasmet skelbiama metų spalva. Dažnai pasirinkta spalva tampa plačiai paplintančia tendencija, padarančia didžiulę įtaką madai, tačiau neretai sutinkama ir interjero dizaino sprendimuose.

2021-ieji išskirtiniai, nes „Pantone“ paskelbė ne vienos, o net dviejų spalvų derinį. Metų spalvomis išrinkta pilka ir geltona. Pilka, anot „Pantone“, išreiškia brandą ir ištvermę, o šilta geltona – viltį.

Pilka spalva interjere matoma ir mėgstama jau kurį laiką. 2021-aisiais prie subtilios pilkos nesunku priderinti ryškius geltonus akcentus – pilkas sienas pagyvins geltona sofa, pilką lovos patalynę – geltona lovatiesė ar pagalvių užvalkalai. Šių dviejų spalvų derinys – kur kas universalesnis ir lengviau įgyvendinamas, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio!

interjeras_namai_nauji_butai_tvarumas..jpg

Gyvybės ir žalumos

Augalai – dideli, maži, smulkiais ar stambiais lapais, su žiedais ar spygliais. Augalų įvairovė didžiulė ir tai, ko gero, vienas paprasčiausių būdų, kaip namams suteikti jaukumo, gyvybės ir artumo su gamta.

Žaluma namuose yra ne tik graži ir stilinga detalė. Augalai pasižymi teigiamu poveikiu namų gyventojams – ramina, mažina stresą, valo orą ir net didina produktyvumą. Todėl 2021-ųjų tendencija namus paversti mažytėmis džiunglėmis – itin sveikintina.

butai_namai_vilniuje_žaluma..jpg

Tvarumas

Dėmesys ekologijai ir tvarumo idėjoms taip pat niekur nedingo, o noras rinktis aplinkai draugiškus gaminius interjere – toks pat svarbus kaip anksčiau. Palaikyti tvarumo idėjas  galima namuose atsisakant plastiko ir aplinkai nedraugiškos produkcijos. Sveikintinas pasirinkimas dar tik kuriant namus – atsakingai rinktis statybines medžiagas, atsižvelgiant į tai, ar medžiagos išgautos darant minimalų poveikį aplinkai.

Su atsakomybe siejamas minimalizmas – nereikalingų, aplinką teršiančių ar galiausiai šiukšlėmis virstančių daiktų atsisakymas. Aiški namų vizija, greitai atsibostančių ar nekokybiškų interjero detalių atsisakymas gali prisidėti prie mažesnio šiukšlinimo ir poveikio aplinkai.